Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Basında Andre Briant Süs Bitkileri Semineri

‘Üretici, Yetiştirici ve Tekniker’ seminerine Fransız konuk

Yalova Meslek Yüksekokulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Üretici, Yetiştirici ve Tekniker’ semineri gerçekleştirildi. Seminerin konuşmacılığını Fransız Alain Obrıot yaptı..

Dünya’nın en büyük süs bitkisi fidesi üreticilerinden ‘Andre Briant Jeunes Plant’ firması ile, bölgedeki süs bitkisi yetiştiricilerini bir araya getirmek amacı ile ‘Üretici, Yetiştirici ve Tekniker’ konulu seminer düzenlendi. Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı öğrencileri ve eğitimcileri tarafından hazırlanan seminerin konuşmacılığını firmanın yöneticisi Fransız Alain Obrıot yaptı. Okulun seminer salonunda gerçekleştirilen etkinliğe süs bitkisi yetiştiricilerinin yanı sıra, çok sayıda davetli katıldı. Obrıot’un sunumu öncesinde söz alan Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Peyzaj Mimarı Yusuf Evren Doğan, seminerin bir çok amaç içerdiğini belirtti. “Süs bitkisi yetiştiriciliği konusunda dünyaca söz sahibi bir firmanın çalışmalarının ve hangi tekniklerle üretim yaptıklarının, aynı konu ile ilgili eğitim alan öğrencilere aktarılması ve bu sayede yeni ufuklar ortaya koyulmasını amaçladık” diyen Doğan, Yalova, Sakarya, İstanbul ve Marmara bölgesinde süs bitkisi üretimi yapan ve yapmayı düşünen sermaye sahiplerine aynı bilgilerin aktarılması ve konuyla ilgili yetişen teknikerlerin varlığını duyurmak amacında olduklarını kaydetti. Doğan, sözlerini, “Dolaylı olarak ileride kurulacak fidan üretim sahalarının yöneticilerinin bu okulda olduğunu anlatmak, bahsedilen bu iki kitlenin birbiri ile tanıştırılması ve tekniker adaylarının istihdamı konusunda tanıtıcı rol oynamak, ileriye dönük yurtdışı staj ve burs imkanlarının ilk adımlarını atmak, Jeunes Plant firmasının üretim tekniklerini öğrenirken aynı zamanda kendini bizlere tanıtma fırsatı vermek amacıyla düzenlenen seminerin faydalı olacağına inanıyorum” şeklinde tamamladı.

“ANDRE BRİANT JEUNES PLANT, TÜM AB ÜLKELERİ İLE ÇALIŞIYOR”

Sunumuna, ‘Andre Briant Jeunes Plant’ (ABJP) firması hakkında bilgiler aktararak başlayan firmanın yöneticisi Alain Obrıot, Andre Briant fidanlıklarının 1933 yılında kurulduğunu ve fide çoğaltma konusunda uzmanlaşmaya kara verdiklerini dile getirerek, “Andre Briant Jeunes Plant firması gelişimini iki önemli unsura borçlu; çeşitlilikteki yenilikçilik ve ihracat. Günümüzde Andre Briant fidanlıkları AB’ye üye tüm ülkelerin yanı sıra, Japonya, Çin ve Kanada gibi uzak ülkelere de ihraç yapıyor” şeklinde konuştu. 2006 yılında firmanın 174 kişi ile çalışarak kazancını 11 milyon avroya ulaştırdığını ifade eden Obrıot, çeşitlilikteki yenilikçiliğin gelişimleri için anahtar etken olduğunu söyledi.

‘ÇOĞALTMADA MODERN TEKNİKLER KULLANILIYOR’

Alain Obrıot, “1998’de kurulan in vitro laboratuarı şirketimiz müşterilerine homojen bitkilere sahip olma garantisi veriyor. Çoğaltmadaki modern tekniklerin yanı sıra, genç fide üretimindeki deneyimlerimiz, önemli sayıda ve başarılı şekilde aşı yapmamıza olanak sağlıyor” şeklinde bilgi vererek, firmalarının elinde bulunan katologtaki bin 200 referans ile mevcut pazardaki çeşit yelpazesinin en genişine sahip olduğunu vurguladı. Obrıot, sözlerini şu şekilde tamamladı, “ABJP, her yıl 5 milyon pot  ve poşet fidan anlamına geliyor. Ayrıca, firmamız, her yıl 5 milyon çıplak kök bitki satıyor.Güldaniye Sofu

Haberci Gazetesi, Yalova, 12 Kasım 2007


Yüksekokul Orbiot’u ağırladı

12/11/07

Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksek Okulu Semirner Salonu’nda dünyanın en büyük süs bitkileri üreticilerinden olan Andre Briant Jeunes Plants firması ile bölgede yer alan süs bitkisi yetiricilerini bir araya getirmeyi hedefleyen  “Üretici, Yetiştirici ve Teknikler” konulu seminer verildi. Seminere U. Ü. Yalova Yüksek Meslek Okulu Peyzaj ve Süs bitkileri programı öğrencileri, Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Peyzaj Mimarı Yusuf Evren Doğan, bölgede faaliyet gösterensüs bitkisi yeştiricileri ile konuşmacı olarak Fransa’da bulunan Dünyanın en büyük süs bitkisi yetiştir Alain Orbiot katıldı.

Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Peyzaj Mimarı Yusuf Evren Doğan, Dünyanın en büyük süs bitkisi yetiştirici firma olan Andre Briant Jeunes Plants’ın Alain Orbiot’un yetiştiricilere ve öğrencilere verdiği seminerden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Andre Briant Jeunes Plants firmasını tanıtmakla başladığı konuşmasında firma yöneticisi Alain Obriot, ” Günümüzde Andre Briant fidanlıkları Avrupa Birliği’ne üye tüm ülkelerde ihraç için mevcuttur ve zaman zaman Japonya, Çin veya Kanada gibi uzak ülkelere ihraç yapılmaktadır. Şirketimiz bu sayede kazancının yarısını ihraçla elde ediyor. Çeşitlilikteki yenilikçilik, gelişim için anahtar etken olmuştur. Bugün yenilikler ve COV tarafından korunmuş bitkiler, şirketimizin gelirinin %17’sine karşılık gelmektedir. 2006’da Anre Briant Jeunes Plants yıl boyunca ortalama 174 kişi çalıştırır oldu. Kazancı ise 11 Milyon Avro’ya ulaştı. Zemin alanı 140 hektara ulaştı, bunun 30’u zemin haricidir” dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Andre Briant Jeunes Plants firması yöneticisi Alain Obrıot’un tercümanlığını Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Peyzaj Mimarı Yusuf Evren Doğan yaptı.

Yalova Gazetesi,Yalova,12.Kasım.2007


Yüksekokulda Peyzaj Semineri... 12.11.2007 (11.07)
Yüksekokulun konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde Obriot’nun konuşmalarını yüksekokulda öğretim görevlisi Peyzaj Mimarı Yusuf Evren Doğan tercüme etti. Onbri, verweig, summer chocolate, cassini, cotinus, leycetreria, lavandula gibi bir çok bitki hakkında katılımcı öğrenci ve üreticilere bilgiler veren Obriot, bitkilerin üretim şartlarını ve pazarlarını anlattı. Slayt gösterisi ile yapılan sunumun ardından seminer soru cevap şeklinde devam etti. İleride iyi bir fidan yetiştiricisi olmak istiyorsanız sürekli yeni ürünler üretmelisiniz diyen Obriot, “Bu konuda sürekli uzmanlaşmak gerekiyor. Uzmanlaştıkça rekabet koşulları iyiye gidecektir. İhracatı geliştirmek de çok önemli” diye konuştu.
YalovaHayat.com, 12 Kasım 2007

Kaçırılmayacak Fırsatları İnceleyin


Teşekkürler
fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon