Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

ÇİM ALANLARDA MEYDANA GELEN HASTALIKLAR NELERDİR?

ÇİM ALANLARDA MEYDANA GELEN HASTALIKLAR NELERDİR?

Pythium Blight
Nisan ve Ekim ayları arasında havaların sıcak seyrettiği dönemlerde görülür. Açık kahve düzensiz lekeler halindedir. Çim yaprakları yatar.
 
Susarium Blight
 Haziran ve Ağustos ayları arasında yuvarlak hilal şeklinde lekeler görülür. Ölü çim tırmıkla temizlenerek, 10-14 gün arayla 2 defa gerekli ilaçlama yapılmalıdır.
 
Dollar Spot
 Eylül ve Ekim aylarında çim üzerinde 15cm çapında kahve-saman renkli dairesel leke oluşumları görülür. Çim kuru tutulmalı, haftada 1-2 defa sulama yapılmalıdır. 7-10 gün ara ile iki kez ilaçlama yapılmalıdır.
 
Kahverengi Yama Hastalığı
 Yüksek nem ve sıcak nedeniyle yaklaşık 30cm çapında kahverengi dairesel lekeler oluşur. Bu bölgelerde çimler ölür. 7-10 gün arayla 3 veya 4 kez ilaçlama yapılması gerekir. Çim alan bir süre kuru bırakılmalı. Haftada 1-2 kez su verilmelidir.
 
Septoria (Yaprak Lekesi)
 ilkbahar ve sonbaharda görülür. Yaprak uçları sarı-gri kenarları kırmızı veya sarı renk alır. 7-10 gün arayla ilaçlama yapmak gerekir.
 
Rust (Pas)
 Nemli havalarda çim yaprakları açık yeşil, sarı, portakal rengi tozla kaplanır. İlaçlamanın yanı sıra çim azotla beslenerek büyüme hızlandırılmalı ve sık sık biçilmelidir.
 
Nematod
 Çim kökleriyle beslenen mikroskobik kurtlardır. Çim ekiminden önce toprağın fumige (dezenfekte) edilmesi gerekir.
 
Çim Kurtları
 Yaz başından itibaren ayda 1 kez ilaçlama yapılmalı, ilaçlamadan sonra çim 3 gün boyunca sulanmamalı ve biçilmemelidir.
 
Grubs
 Çim köküyle beslenen böceklerdir. İlaçlama yapılmalıdır. İlacın çimin kök bölgesine ulaşması için 1 saat içerisinde sulama yapılmalıdır.

Kaçırılmayacak Fırsatları İnceleyin


Teşekkürler
fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon