Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Sevdiğine en güzel armağan; TERARYUM

Türkiye'de son günlerde öne çıkan en güzel hediyelerden biri de teraryumlar oldu.

Sevgililer günü hediyeleri arasında en popüler olanı her zaman çiçekler olmuştur. Peki ya Anneler günü hediyesi? Ya da Öğretmenler günü hediyeleri? yine tabii ki dünya'da da olduğu gibi ülkemizde de en çok tercih edilen hediye ÇİÇEK oluyor.

Çiçek olarak buket ya da saksılı bitkiler tercih ediliyor. Farklı hediyeler alınsa bile yanına yine de mutlaka bir çiçek ekleniyor. Evlilik teklifi, Kadınlar günü kutlaması, sevgilisinden, eşinden özür dilemek isteyenler, bebek doğumu, doğum günü 
gibi bir çok özel durumda da yine çiçek siparişi gönderildiğini görüyoruz. 
teraryum çeşitleri
Tüm bunlara alternatif olarak yeni bir hediyeleşme şekli ortaya çıktı. Teraryunlar...

Çiçekçiler; Cam fanusların içinde teraryum denen minik dünyalar yaratıyoruz. İnsanlar daha önceden bize sevgililer günü konseptinde teraryumlar yaptırdı. Bu sene sevgililer gününe teraryum damgasının vurdu diyebilirim. İnsanların hayalinde yaşattığı dünyayı fanusta oluşturduk" dedi. Çiçek üreticilerinin, zorlu kış şartları nedeniyle zarar gördüğünü, üretimin olumsuz etkilediği, bunun da alış maliyetlerini arttırdığını belirtiyor.
teraryum bitkileri

TERRARİUM NEDİR?

Teraryum; genellikle cam ve plastik maddelerden imal edilen ve içinde sürüngenler, böcekler, bazı bitki türleri için kara ortamının taklit edildiği akvaryumbenzeri tanklardır. Farklı ölçülerde içinde bulundurulacak canlıya göre dekore edilir.


İlk modern teraryumlar İngiltere’de 1830’larda Dr. Nathaniel Ward tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Kirli bir havası olan dönemin endüstriyel şehri Londra’da yetiştirdiği bitkiler hayatta kalamayan botanik tutkunu Ward tesadüfen, içlerinde toprak kalıntısı kalmış kavanozlarında sağlıklı bitkilerin büyümeye başladığını gördü. Bu tesadüf Wardian Case olarak da bilinen modern teraryumları geliştirmesine neden oldu. Bir çok çeşidi olan teraryum çiçekçilerde satılan çeşidi kişisel teraryum olarak adlandırılıyor. Etrafı ve üstü tamamen kapalı, duruma göre üzerinde çok az açıklık bulunan botanik alanlar oluşturmak için kullanılan teraryum çeşididir.


KENDİ TERARYUMUNU KENDİN YAP,
HEDİYENE ANLAM KAT!


Tüm bunlara ek olarak teraryumların fiyatları biraz yüksek gibi görünse de aslında bir teraryumu kendiniz de yapabilirsiniz. Teraryum malzemelerini sipariş verebilir ve bu malzemelerle harika bir teraryum yapabilirsiniz. Teraryum yaparken bazı önemli noktalara dikkat etmeniz yeterli olacaktır.

teraryum malzemeleri
Yaşam ortamı olarak kullanacağın cam fanusun temizliğini en iyi şekilde yaparak teraryum tasarımına başlayabilirsiniz.
Teraryumdaki bitkiler fazla su istemeyen bitkilerden seçilmelidir.
Fazla suyun drene olması için de toprak karışımının alt kısmına biraz çakıl eklenmelidir.
Bu katmanın üzerine de Torf, Cocopeat ve Perlit karışımından oluşan bir taşıyıcı tabaka eklenmeli.
Bunların tamamını fidanistanbul.com'un teraryum malzemeleri sayfalarından temin edebilirsiniz. 
Çok fazla bitki kullanımından ziyade az ve özellikli bitkiler kullanmanız güzelliği artıracaktır.
Sonuç olarak biraz da süslemek gerekecek.

Teraryum süsleri

Genellikle minyatür bir ortam oluşturma çabası yerinde olacaktır. 
Bu aşamada da minik teraryum objelerinden yardım alınabilir. Ayrıca rengarenk yongalar ve renkli kumlarla da farklı desenler oluşturabilirsiniz. 
Son olarak az bir miktar su vererek tasarımı tamamlayabilirsiniz.

Yaptığını bu teraryum sayesinde sevdiklerinize emeğinizle bezenmiş güzel bir hediye sunmuş olacaksınız.

2017,YALOVA
fidanistanbul ekibi


 

Kaçırılmayacak Fırsatları İnceleyin


Teşekkürler
fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon