Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Sıvı Solucan Gübresi, 5 Litre

Organik, Sıvı Besin
%19 İndirim 1512,00 ₺ 1 224,00 ₺
  • Narenciye fidanlarında çiçek dökülmesini engelleyip meyve verimini arttırır.
  • Tarla ve meyve-sebze ürünlerinde, balkon-saksı bitkilerinde, baharat, çim, su bitkileri için kullanılabilir.
  • Tohumun çimlenmesini hızlandırır, tohum gücünü artırır.
  • Kök oluşumunu uyarır, güçlü köklerin hızla oluşmasını sağlar.
  • Fidelerin büyümesini, gelişimini hızlandırır.
  • Bitkilerin doğal bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı daha fazla direnç kazandırır.
  • Ürünlerdeki nitrat miktarını azaltır, protein, şeker, vitamin miktarını artırır.
  • Kesme çiçeklerin daha uzun süre canlı kalmasını sağlar.
  • Saksı bitkilerinde klorozu ortadan kaldırır, gelişimini ve çiçeklenmeyi hızlandırır.
  • SKU: 0
  • Barkod: 0603011
  • Stok:FI2995 Adet
SIVI SOLUCAN GÜBRESİ ve YARARLARI
Sıvı solucan gübresi, bitkinin gelişimini ve büyümesini hızlandıran güvenli, doğal, ekolojik bir humik maddeler, besleyici, güçlendirici elementler bileşimidir. Sıvı solucan gübresi, katı solucan gübresinde bulunan humatları, fulvik asitleri, amino asitleri, vitaminleri, doğal fitohormonları, mikro ve makro elementleri, toprağın doğal mikroorganizma sporlarını konsantre eriyik halde içerir. Sıvı solucan gübresinin bakterisel içeriğini, solucan gübresi oluşumu sırasında solucanların attıkları ölü hücreleri olan bakteriostatik proteinler ve solucanların bağırsaklarında bulunan simbiyotik mikroorganizmalardan çıkan antibiyotikler oluşturur. Sıvı solucan gübresi, koyu kahve renkli, kokusuz bir sıvıdır, hafif alkali özelliğine (pH 8,5-9,5) sahiptir. Tarımda kullanımında güvenli; insanlar, hayvanlar, arılar, toprağın mikro faunaları ve mikro florları için tamamen zararsızdır. Kullanımı, her çeşit bitkide hızlı büyümeyi, daha fazla fotosentez oluşumunu, metabolizmayı güçlendirerek üretim artışını, yüksek kaliteli, ekolojik, organik ürünler elde edilmesini sağlar ve depolama, bekleme süresindeki çürümeyi önleyerek kayıpları azaltır.

SIVI SOLUCAN GÜBRESİNİN ETKİLERİ
Tohumun çimlenmesini hızlandırır, gücünü artırır.
Kök oluşumunu uyarır, güçlü köklerin hızla oluşmasını sağlar.
Fidelerin büyümesini, gelişimini hızlandırır.
Bitkilerin doğal bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direnç kazandırır.
Ürünlerdeki nitrat miktarını azaltır, protein, şeker, vitamin miktarını artırır.
Kesme çiçeklerin daha uzun süre canlı kalmasını sağlar.
Saksı bitkilerinde klorozu ortadan kaldırır, gelişimini ve çiçeklenmeyi hızlandırır.
KULLANIMI
TOHUMLARDA
Tohumlarda çimlenmeyi hızlandırmak için önce tohumların sıvı solucan gübresi ile hazırlanmış karışımda bekletilmesi gerekir, bu özellikle güçleri zayıf olan küçük tohumlar için çok önemlidir. Örneğin havuç tohumlarının bu şekilde hazırlanmasıyla daha erken gelişimi, güçlenmesi sağlanarak daha fazla ve kaliteli ürün elde edilir. Tohumları ıslatmak için bir kaba 1 ölçü sıvı solucan gübresi, 20 ölçü su konulup iyice karıştırılır. Bu karışımın içine bez torbalara konmuş tohumlar bırakılır ve üzeri naylonla örtülerek oda sıcaklığında aşağıdaki sürelerde bekletilir.

Nohut, fasulye 6 saat
Turp, marul, ıspanak 12 saat
Havuç, biber, salatalık, kavun, dereotu 24 saat
0,5–0,8 litre sıvı solucan gübresi 1 kg tohum için yeterlidir.
Yumru ve soğanlı bitkilerin tohumları ½ saat eriyikte bekletilip dikilir.

BİTKİLERDE
Yaprak ve kök gübresi olarak kullanılır. Vejetasyon süresince 1 veya 2 defa sıvı solucan gübresi karışımıyla bitkiyi sulamak, eğer uygulandıysa katı solucan gübresinin etkisinin uzun süreli olmasını ve içeriğinin bitki tarafından hemen özümsenmesini sağlar.

Yaprak gübresi olarak, 1 ölçü sıvı gübre 200 ölçü suyla karıştırılıp yapraklar çıkarken, çiçekler tomurcukta iken ve meyveler olgunlaşmadan önce olmak üzere en az 3 defa bitkiye püskürtülür.

Kök gübresi olarak, 1 ölçü sıvı gübre 200 ölçü suyla karıştırılıp sulama suyuna karıştırılarak (damlama veya yağmurlama) uygulanır.

Saksı bitkileri için, 1 ölçü sıvı gübre 50 ölçü suyla karıştırılıp kök gübresi olarak ayda 2 defa saksıya dökülür, yaprak gübresi olarak haftada 1 defa yapraklara spreyle püskürtülür.

Sıvı solucan gübresinin yapraklara uygulanması bitkinin doğal bağışıklık sistemini güçlendirerek birçok hastalığa yakalanmamasını sağlar. Domates ve salatalıkta çok etkilidir, köklerin çürümesi, askohitoz ve külleme hastalıklarında hızlı düşüş sağlar.

Patates, başaklı(taneli) bitkiler, bakliyat, pancar, havuç vb bitkilerde sıvı solucan gübresi kullanımı ürün kalitesi açısından çok iyi sonuç verir. Sebze, meyve ve yem bitkilerinde nitrat miktarını oldukça düşürür ve protein, şeker ve vitamin miktarını artırır.

SIVI SOLUCAN GÜBRESİNİN DEĞERİ
Bitkileri hastalıklarından koruma düşüncesi, solucan gübresinin içeriğini konsantre sıvı hale getirip kullanma fikrini ortaya çıkardı. Araştırmalar sonucunda da üretimine geçildi. Sıvı Solucan Gübresi, yüksek oranda humik madde içeren, koyu kahverengi, kokusuz, çok miktarda bakteriler ve fungitsid özelliğine sahip her türlü zehirli kimyasallarla birlikte kullanılabilen, insanlar, hayvanlar, arılar ve bitkiler için güvenli ve tamamen zararsız bir sıvıdır. Sıvı Solucan Gübresi, hafif alkalik özelliktedir. Katı Solucan Gübresindeki humik ve fulvik asitleri, aminoasitleri, vitaminleri, doğal fitohormonları, mikro ve makro elementleri, toprak mikro organizmalarının sporları gibi bütün komponentleri eriyik ve fiziksel olarak aktif halde içerir. Vejetasyon süresince bitkiye püskürtülerek kullanılır. Sıvı Solucan Gübresi, çok miktarda doğal organik bileşikler içerir. Bunlar fitohormonlar, antibiyotik, maddeler çok değerli bütün bir aminoasitler (asparin, glümamin, valin, metionin, lizin vb.) kompleksidir. Bütün bu maddeler bitki tarafından kolayca özümsenerek hücre düzeyinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Güçlü bağışıklık sistemi bitkinin hastalık yapıcı mikroplarla başarıyla savaşmasını ve hasta olduysa da çabucak sağlığına kavuşmasını sağlar. Bitkinin sağlam ve sağlıklı gelişmesinin iyi ve kaliteli ürün elde etmenin garentisidir. Sıvı Solucan Gübresi, içerisideki eriyik maddeler yaprak yüzeyi üzerinden özümsenerek bitkinin fizyolojik ve biyokimyasal süreçlerinin aktivitesini ve uyarılmasını sağlar. Güneş enerjisini daha çok yakalar, biriktirir ve hücrelere aktarır, bitkiye gerekli fermentlerin sentezini, vitaminlerin, şekerlerin ve klorofilin oluşumunu hızlandırır. Sıvı Solucan Gübresi, içeriğindeki maddeler, hücrelerin membranlarının geçirgenliğini artırarak hücrelerin içine besin maddelerinin girişini kolaylaştırır ve bitkilerin solunumunu daha iyi hale getirir. Bitkinin fizyolojik gereksinimlerinin yeterince karşılanması bitkinin ve ürünlerinin hızla büyümesini sağlar. Sıvı Solucan Gübresi kullanılan bitkilerde, ürünlere fazlasıyla vitamin ve şeker sağlayarak onların büyümesine ve kalitesinin artmasına imkan sağlar. Bilindiği gibi en güçsüz toprağın bile içeriğinde, bitkinin ulaşabileceği biçimde olmadığı için bitkinin kullanamadığı büyük miktarda besleyici maddeler vardır. Sıvı Solucan Gübresi, uygulanan bitkinin yaprak yüzeyinden kök sistemine geçerek topraktaki bu maddeleri bitkinin kullanabileceği hale getirir. Sıvı Solucan Gübresi, içeriğindeki humik maddeler, toprağı kirleten pestisid kalıntılarını, ağır metalleri, radyonuklidleri birbirine ilişkilendirerek hareketsiz ve erimeyen hale getirip zehirli etkilerini zayıflatır. Aynı şekilde nitrat azotunun topraktan veya yer üstü suyundan bitkiye ve ürüne geçmesini azaltır. Hububatta, taneli bitkilerde, sebzelerde, bahçe kültürlerinde, meyve ağaçlarında, üzümde, pamukta, tütün ve diğer bitkilerde etkindir.

Yorum Ekle

Benzer Ürünler

Kaçırılmayacak Fırsatları İnceleyin


Teşekkürler
fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon