Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Kavun Sarıbal Tohumu Paket 25 gr.

Paketli, Seçkin Çeşit
%30 İndirim 249,00 ₺ 174,00 ₺
  • Ekim Derinliği :2-2,5 cm
  • Hasat Periyodu : Sezon Boyu
  • Sıra Üzeri Ekim Mesafesi :50-60 cm
  • Ekim Zamanı : İlkbahar içindeki aylar tavsiye edilir.
  • Sıra Arası Ekim Mesafesi :150-200 cm 
  • Tahmini Çimlenme Günü :8-10 gün
  • Olgunlaşma Günü : 80-100 gün 
  • 25 gramlık bir paket içerisinde ki tohum adeti yaklaşık 350 adettir.
  • SKU: 1
  • Barkod: 18456866
  • Stok:FI3754 Adet
İKLİM VE TOPRAK İSTEĞİ 
Kavun, sıcak ve ılık iklim bitkisidir. Uzun yetişme süresi boyunca güneşli, sıcak ve kuru bir hava ile yeterli toprak nemi ister. Çok nemli bölgelerde mantari hastalılara yakalanma ihtimali yüksektir. Yetişme devresi içerisinde don tehlikesi olmamalıdır. 
Kavun yetiştiriciliğine fazla ağır killi ve asitli topraklar uygun değildir. Su tutma kapasitesi yüksek, drenajı iyi ve hastalıklardan ari olan topraklar uygundur. 
TOPRAK HAZIRLIĞI: 
Kavun ekilecek arazi sonbaharda toprak tavlı iken derin sürülür. Derin sürümden sonra kültivatör, goble-disk veya diskharrow ile ikileme yapılır. 
İkinci toprak işleme dönemi ise Şubat Mart ayları olup kültivatörle toprak tavında işlenerek arazi ekim ve dikime hazır hale getirilir. Ekim veya dikimden önce tarlada otlanma görülürse tekrar kültivatörle toprak işlemesi yapılır. Çok ağır topraklarda güz sürümü derin olarak yapılır. İki defa diskaro çekilir. 15 gün içinde toprak tekrar sürülür. Gerekirse tarla kışın tekrar sürülür. Kavunda toprak işlemenin sık ve dikkatli yapılmasında amaç toprağın iyice havalandırılmasını sağlamaktır.
EKİM VE DİKİM 
Kavun hava ve toprak şartları müsait olur olmaz tohumlarının doğduran doğruya önceden hazırlanmış yerlerine ekilmesi suretiyle yetiştirilir. Bölgemiz için kavun ekim tarihi nisan sonu ile mayıs ilk haftasıdır.
Kavun ekimi son donlardan 10–15 gün önce yapılmalıdır. Dekara atılacak tohumluk miktarı küçük tohumlu çeşitlerde 200 – 300 gr / da , iri tohumlu çeşitlerde 300 – 400 gr/da dır. Ekim 180 – 200 cm sıra aralığına yapılır. Sıra üzeri mesafesi ise 50 cm dır. Bir dekarda 1000 – 1200 kavun bitkisi olmalıdır. Mibzerle ekimde sıra üzeri sık tutulur. Sonra da sıra üzeri 40 – 60 cm de bir bitki olacak şekilde seyreltilir. 
Kavunun doğrudan ekimi yapılabildiği gibi fideden de dikilebilir. Fide ile üretimde plastik ve viyollerde yetiştirilen kavun fideleri 180 – 200 cm sıra arısı mesafede açılan karıklara 50 cm sıra üzeri mesafe ile dikilir.
SULAMA
Kavun bitkisi büyüme ve meyvelerin olgunlaşma zamanlarında bol suya ihtiyaç duyarlar. Kavunun yatay kökleri hafif topraklarda 20-25 cm derinlikte yayıldığından bu tip topraklar daha sık sulanmalı ve her sulamada kök derinliğine inilmelidir. Toprak sıcaklığını korumak için çimlenmeden çiçeklenmeye hatta ilk meyve tutumuna kadar sulamadan kaçınılmalı 10–15 günde bir sulama yapılır. 
Sulamalarda 0-90 cm toprak derinliği tarla kapasitesine getirilmelidir. Meyve olgunlaşma döneminde sulamalara dikkat edilmelidir. Bitkiler ve meyveler sulama suyuna mümkün olduğu kadar temas ettirilmemelidir. Karık, damlama, yağmurlama yapılabilir.

Yorum Ekle

Benzer Ürünler

Kaçırılmayacak Fırsatları İnceleyin


Teşekkürler
fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon