Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Şadok, Ağaç Kavunu Citrus maxima Pomelo, +120 cm, +5 Yaş, Saksıda

Tatlı, Sulu, Kokulu
%7 İndirim 2000,00 ₺ 1 863,00 ₺
  • Limondan büyük, kalın kabuklu ve sarı renkte meyve vermektedir.
  • Çin greyfurdu, ağaç kavunu, pomela gibi isimleri de mevcuttur.
  • Meyve kabuğu yeşil-sarı renge sahip olup, meyve şekli yuvarlak armudumsu formdadır.
  • Soğuğa yarı dayanıklı türlerden olup -3 dereceye kadar dayanabilir.
  • Ev, balkon, teras ve bahçeler için uygundur.
  • Yaprakları oldukça iri, 15-20 cm boyunda ve dekoratiftir.
  • Pastacılık, şekerleme, reçel yapımında, çiçek ve yaprakları ise parfüm sanayisinde kullanılır.
  • Şadok ağaçları hızlı gelişim gösterirler.
  • Gönderilen Şadok Fidanı +5 yaşlarındadır.
  • Gönderilen Şadok Fidanının saksı üzerinde kalan boyu 120 cm 'dir.
  • Şadok Fidanı saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
  • Saksılı fidanlar 12 ay boyunca dikilebilirler.
  • Budamaları yapılmış olarak gönderilmektedir.
  • Etiketlidir.
  • Dikey taşımacılığa uygun özel kutusunda gönderilir.
  • Gönderilen Şadok Fidanlarının tamamı sertifikalıdır. 
  • Fidanlığımız Virüs ve Nematod Ari Üretim Sertifikalıdır.
  • SKU: -1
  • Barkod: 0218846
  • Stok:FI5228 Adet
•Gönderilen ürünler kaç yaşındadır?
-Gönderilen Şadok Fidanı +5 yaşlarındadır.

•Gönderilen ürünler saksı içinde mi geliyor yoksa açık olarak mı?
-Sertifikalı Şadok Fidanı saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.

•Gönderilen saksılı Şadok Fidanının saksı üzerinde kalan boyu nedir?
-Gönderilen Şadok Fidanının saksı üzerinde kalan boyu 120 cm 'dir.

•Gelen fidanları hemen dikmeli miyim? İstediğim zaman dikebilir miyim yoksa dikim mevsimini mi beklemem gerekli?
-Sertifikalı Şadok Fidanı saksılı gönderildiği için istediğiniz zaman dikim yapabilirsiniz. Dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur.12 ay boyunca dikilmeye hazır bitkilerdir.

Şadok Fidanı kışları soğuk geçen bölgelere dikilebilir mi?
-Kışın çok sert geçtiği yörelerde önerilmez. Şadok Fidanı genellikle ortancı hasat yapılan yörelerde önerilir.

Şadok Fidanı dikerken ve dikimden sonra kullanmam gereken gübreler var mıdır?
-Evet, tüm fidanları dikerken ve dikim yaptıktan sonra kullanmanızı önerdiğimiz gübreler vardır. Dikim sırasında işlenmiş keçi gübresini toprakla karıştırıp açtığınız çukura koymanız ve bu şekilde dikim yapmanız tavsiye edilir. Dikimden sonra ise bitkinin ihtiyacı olan azot,fosfor ve potasyumu karşılayabilmek için 15 - 30 günlük aralarla sadece 1 çay kaşığı kadar NPK 15-15-15 gübresini kullanmanız ve sonrasında bol sulama yapmanız önerilir.

•Aldığım fidanları diktikten kaç sene sonra meyve almaya başlayabilirim?
-Satın aldığınız Şadok Fidanı +5  yaşındadırlar. Şadok Fidanı geneli 4- 5 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikimini sağladığınız yıl meyve verimi sağlayacaktır.

•Satın aldığım saksılı fidanları dikerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
-Dikim yapacağınız çukuru yaklaşık olarak saksı boyu kadar açmanız önemlidir. Daha derin çukurlara dikim yapmanızı tavsiye etmiyoruz bunun sebebi fidanın aşı noktasının toprağa değmemesinin gerektiğidir. Ayrıca gelen fidanı dikerken saksısından dikkatlice çıkarmanız gereklidir. Saksı içindeki toprağın dağılmaması ve kökün hava almaması önemlidir.

•Gönderimlerinizi kargo ile yapıyorsunuz, herhangi bir zarar görmezler mi? Saksılı fidanların ambalajı nasıl yapılıyor?
-Tüm siparişlerinizi anlaşmalı kargomuz olan Aras Kargo ile %65'e varan indirimle tüm Türkiye'ye gönderiyoruz. Almış olduğunuz fidanları fidan taşımacılığı için özel tasarlanmış kalın karton kutular içinde özenle yerleştirilerek gönderim yapıyoruz ve bu şekilde hiç bir zarar görmeden evinize kadar teslim ediliyorlar.

ŞADOK YETİŞTİRİCİLİĞİ 

Şadok ağacı, 4 – 6 metreye kadar boy atabilir. Düz ve dik bir gövdeye sahiptir. Yaprakları sık, iri, sert,  koyu yeşil renkli, parlak ve pürüzsüz ve derimsi yapıdadır. Yaprakları dört mevsim üzerindedir.

Toprak İsteği
Bbolca humus barındıran, derin, süzek, kumlu – tınlı, tınlı veya killi – tınlı topraklarda yetiştirilmektedir. Toprağın derinliklerine inen köklerin oksijen ihtiyacı fazladır. Bu nedenle,  asla ağır bünyeli topraklarda yetiştirilmemelidir. Yetiştirilecek bölgede, taban suyunun 1,5 metrenin altında olması istenmektedir. Eğer taban suyu 1.5 metrenin üzerinde ise drenaj yapılması gerekmektedir. Topraktaki kireç miktarına oldukça duyarlı olan greyfurt ağacı için optimum pH derecesi 5.5 – 6 arasındadır.

İklim İsteği 
En önemli isteklerinden birisi, sıcak bir iklim ortamıdır. Greyfurt yetiştiriciliği yapılan bölgelerde, hava sıcaklığının -4, -6 derecenin altına düşmemesi istenmektedir.  12 °C ‘ye düşen hava sıcaklıklarında ağaç donarak ölmektedir. Greyfurt ağacı için maksimum sıcaklık ise 45 °C ‘dir. Greyfurt ağacında gelişme,  14 – 15 °C’de başlar ve 39 – 40 °C sıcaklıklarda sona erer. Meyve oluşumu için optimum sıcaklık 23 °C’dir.
Sıcak ve soğuk rüzgarlar, greyfurt ağacını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle yetiştiricilik yapılan bölge rüzgar alıyorsa, rüzgarkıran sistemi kurulmasında fayda vardır. Düşük orandaki nispi nem, ağacın gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir.

Budama

Şekil ve ürün budamaları uygulanır. Ağaçlara genellikle kâse şekli verilmektedir. Ağaçlar, uç kurutan hastalığına karşı hassas olduğu için yazın budama yapılmamalıdır. Dikim sırasında terbiye budaması yapılmış greyfurt fidanlarına 2 – 3 yıl süreyle budama yapılmaz. İlk 2 – 3 yıl yalnızca alt  sürgünler alınır.

Ağaçların ürün vermesiyle beraber şekil budamasına başlanır. Dikine doğru büyüyen obur dallar erkenden kesilmelidir. Dondan zarar gören dallar , yeni sürgünler çıktıktan sonra sürgünün hemen üstünden kesilmelidir. Budama işlemine son donlardan sonra başlanmalı ve ilkbahar sürgünleri oluşmadan bitirilmelidir.

Sulama
Yıllık su ihtiyacı toprak, iklim ve gelişme durumuna değişmekle birlikte 800 – 1.200 mm.’dir. Sulama dönemi olan Nisan ayı ortası ile Ekim ayı ortasındaki 7 aylık süre içerisinde havanın çok sıcak ve kurak olduğu zamanlarda ağaçlara 600 – 700 mm arasında değişen miktarlarda sulama yapılması gerekmektedir. Eğer yapılan sulama yetersiz olursa ağaçlar su bulabilmek için köklerini yayarlar. Bu durum ağacın gelişiminin yavaşlamasına ve meyvelerin veriminin ve kalitesinin düşmesine neden olur.
Fazla sulama yapılırsa ağacın kökleri havasız kalır ve bu durum kök çürüklüğüne neden olabilir. Kök çürüklüğü de meyve veriminin ve kalitesinin düşmesine neden olan bir etmendir. Eğer  ağaçların yaprakları akşam saatlerine doğru solgunluk gösteriyor ve gece saatlerinde tekrar canlanıyorsa ağacın sulama zamanı gelmiş demektir. Öğle saatlerinde güneşin etkisi ile oluşan geçici solgunluk sulamanın gerektiği anlamına gelmez.

Gübreleme
Greyfurt ağaçları topraktan büyük oranda bitki besin elementi çektiği için toprağın gübre ihtiyacı oldukça fazladır. Gübreleme yapılmadan önce toprak analizi yapılmalı ve elde edilen analiz sonucuna göre tüm faktörler göz önünde bulundurularak gübreleme programı hazırlanmalıdır. Hazırlanan bu program ışığında gübreleme yapılmalıdır. Sun’i gübrelerin yanı sıra. 2 – 3 yılda bir, iyi yanmış ahır gübresi verilerek, toprak organik madde açısından zenginleştirilmelidir.
Greyfurt bahçelerine yıllık olarak verilmesi  gereken kompoze gübre miktarları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Yorum Ekle

Benzer Ürünler

Kaçırılmayacak Fırsatları İnceleyin


Teşekkürler
fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon