Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Japon Kuru Üzüm Ağacı Hovenia dulcis, Saksıda

Tatlı, Aromalı, Kendine Verimli
%33 İndirim 599,00 ₺ 399,00 ₺
  • Anavatanı Doğu Çin, Kore ve Himalayalar'dır.
  • 10 – 30 metre arasında boylanabilir.
  • Çok dallı, pürüzsüz, siyah – mor kabuklu gövdeye sahiptir. 
  • Yaprakları geniş ve parlak, uçları sivridir. 
  • Beyaz – krem rengi çiçekleri haziran ayında açar. 
  • Yenilebilen meyveleri sapların ucunda birer süs gibi görünür.
  • Tam ya da yarı güneşli alanlarda, nemli kısmen kumlu ve killi topraklarda yetişir.
  • Çiçekleri hem erkek hem de dişi evcikli olup kendine verimlidir. 
  • Gönderilen fidanlar 1,5-2 yaşlarındadır.
  • Fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 20-40 cm 'dir.
  • Fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
  • Saksılı fidanlar 12 ay boyunca dikilebilirler.
  • Budamaları yapılmış olarak gönderilmektedir.
  • Etiketlidir.
  • Dikey taşımacılığa uygun özel kutusunda gönderilir.
  • Fidanlığımız Virüs ve Nematod Ari Üretim Sertifikalıdır.
  • Kış aylarında fizyolojik yapısı dolayısıyla yapraksız olarak gönderilmektedir.
  • SKU: -19
  • Barkod: 68954312
  • Stok:FI5791 Adet
Tropikal, subtropikal, astropikal, ılıman hatta hafif soğuk iklimlerde rahatlıkla yetişmektedir. Yetişkin ağaçları -18 C’ye kadar dayanıklıdır. Dikimi itibari ile ilk üç yılında korunması kaydıyla rüzgâr direnci oldukça yüksektir. 
Tam güneşli ortamları sever ancak yarı gölgeye de toleranslıdır. Susuzluğa dayanıklılığı yüksek olmakla birlikte nemli ve sulak ortamlarda daha hızlı büyür ve daha çabuk gelişir. Killi, balçıklı, nemli ve su tutma kapasitesi yüksek hafif asidik, nötr ve alkali topraklarda sorunsuzca yetişir. Ekseriyetle beş yaşından itibaren meyve vermeye başlar. Fosforca zengin topraklarda daha erken yaşlarda meyve verdiği de görülür. Hoş kokulu ve tatlı meyveleri çiğ ya da kurutulmuş olarak yenebilir. Kurutulmuş meyvelerinin tadı kuru üzümünkini andırır. Çekirdeklerinden ve taze yapraklarından elde edilen ekstreler şarap ve şeker yapımında bal yerine kullanılır.
Asma Üzüm Fidanı
Taze veya kurutularak da tüketilen asma üzüm ; reçel, jöle, meyvesuyu, sirke gibi ürün yapımında kullanılır. Evinizde, balkonunuzda veya bahçenizde bu meyve fidanını yetiştirmek isterseniz internet adresimizden asma üzüm fidanıyla sahip olabilirsiniz.  
Dünya üzerine bağcılık sektöründe en elverişli olarak adlandırılan ve gen merkezi olarak kabul edilen ülkemiz, Ege, Marmara, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri üzüm üreticiliği yapmaktadır.
İnternet adresimiz aracılığıyla en uygun fiyattan asma üzüm fidanı siparişinizi verebilirsiniz. 

Asma Üzüm Ne Zaman Dikilir?
Asma üzüm fidanları asma çeşidine, hava şartlarına ve bağcıların tercihlerine göre dikim zamanında değişkenlik gösterir. Bölgedeki iklim koşullarına göre sonbahar, kış ve erken ilkbaharda dikilebilmektedir. Kışları sert geçen yörelerde erken ilkbahar dikimi, ılıman yörelerde ise sonbahar ve kış döneminde dikimi tercih edilir. 

Satışını Yaptığımız Asma Üzüm Fidanları Hakkında Bazı Bilgiler 
Asma üzüm fidanı için geçerli yaş ve diğer önemli bilgiler satılan ürün içeriğinde yazmaktadır. 
Saksılı fidanlarımız için dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır formdadırlar. Dilediğiniz zaman dikimini gerçekleştirebilirsiniz. 
Açık kök fidanlarımız sizlere ulaştığında aynı gün dikim yapmanızı öneririz.

Fidanların Muhafazası Nasıl Yapılmalı?
Organik gübrenin üzüm fidanlarının gelişiminde önemli bir rolu vardır. Her ay fidanlarınıza organik gübre takviyesi yapmalısınız. Fidan köklerinizi nemli muhafaza edin. Planladığınız takvim içerisinde dikim işlemini gerçekleştiremediyseniz saksıda fidanlarınızı sulamaya devam etmelisiniz. Eğer elinizde ki fidanlar açık köklü ise köklerinin hava almaması için tamamen toprağa gömülmesi gerekir. 

Dikim İşlemi Nasıl Yapılmalı?
Asma üzüm fidanlarınızın sıralar arası mesafesini işaretleyin ve aşı noktası toprağın üzerinde kalacak şekilde bir çukur açın. Düzgün bir dikim  işlemi için dikim tahtası kullanmayı unutmayın. Açacağınız çukur için ortalama rakam vermek gerekirse 40-50 santimetre derinlik yeterli olabilir. Muhafazası olan poşet veya saksıdan toprağını dağıtmadan çıkarmaya gayret edin. Çukurun dibine topraklı yanmış çiftlik gübresini koyun. Ve yabancı otları temizleyin. Asma üzüm fidanının aşı noktası toprağın 4-5cm üzerinde kalacak şekilde toprağı sıkıştırarak kapatmalısınız.  Fidanınıza herek yerleştirmeyi unutmayın. Son olarak can suyunu vererek dikiminizi gerçekleştirin.
Bağcılıkta ise standart dikim şekilleri mevcuttur. Bunlar;
Kare DikimDikimler arası mesafe 1-2mdir. Zayıf toprağa dikilmiş ve kısa budama yapılması istenen fidanlar için uygulanır. 
Dikdörtgen Dikim: Yüksek terbiye sistemileri ile kurulan bağlara dikdörtgen dikim uygulanır. Bu dikim hayvan veya makine gücü ile gerçekleştirilir. Sıralar arası geniş 2-3 m mesafe, sıralar üzeri 1-2 m mesafe dar tutulur. 
Üçgen Dikim: Küçük işletmelerde üçgen dikim uygulanır ve zor bir dikim şeklidir. Dikimde her üç kenar birbiriyle eşittir. Altı omca birleştirilir ve heksagonal şekil oluşturulur.
Can Suyu Nasıl Verilir?
Asma üzüm fidanı toprağının bir kısmını kapattıktan sonra 5 - 10 litre arasında can suyunu dökün. Toprağı tamamen kapattıktan sonra kalan can suyunuzu dökerek dikim işlemini tamamlayın. 

Dikim İşlemi Sonrasında Ne Yapmalı?
Yukarıda bahsedildiği şekilde Asma üzüm fidanı dikim işlemi tamamlandıktan sonra, fidanınıza herek bağlamayı ihmal etmeyin. 

Dikim Mesafesi Ne Kadar Olmalı?
Asma üzüm fidanları dikim aralığını 2 metre, sıralar arası mesafenin ise 3 metre olacak şekilde dikimini gerçekleştirmelisiniz. 

Asma Üzüm Fidanı Ne Zaman Meyve Verir?
Asma üzüm fidanlarımız 4-5 yaşından itibaren meyve verirler. Fidan dikimi kurallarına uygun şekilde yapıldığı taktirde yeterli besini de almışsa dikiminizden bir yaz sonra tadımlık olarak meyvesini alabilirsiniz.

Evde Asma Üzüm Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?
Asma üzüm fidanı evinizde, balkonunuzda veya terasınızda yetiştirmek için uygundur.
Soğuklama isteğini ve ışık alma isteğini karşılayabildiğiniz taktirde yetiştirebilirsiniz. Bunun için kışı soğuk geçen bölgedeyseniz eğer 1 ay dışarıda bakımına devam etmeniz yeterli. Yaşadığınız bölge kışın ılıman bir iklime sahipse fidanınızı 2 ay dışarıda muhafaza etmeniz isteğini karşılayacaktır.

Hangi İklimlerde Yetiştiriciliği Yapılır?
Sıcak, ılıman ve bol güneşli bölgelerde yetiştirilir. Asma üzümlerin kökleri derinlere iner. Bu durum kuraklığa dayanıklı bir bitki olmasını sağlar. Diğer bitkilere göre daha az yağış alan yerlerde yetiştirilir. Kış dinlenmeleri 3 ay sürmektedir. Yıllık 500-600 mm yağışı olan bölgelerde yetiştirilir. Sürgünlerin gelişmesi için sıcaklık ortalamasının en az yıllık 10 °C olması gerekir. Üzümlerin olgunlaşması için sıcaklık isteği erkenci çeşitlerde en az 1600-2000 gün °C, geççi çeşitlerde ise en az 3000 gün °C olmalıdır. 

Sonuç Olarak 
Günümüzde kişisel bakım ve kozmetik sayfalarında da, sağlığa faydaları hakkında bu ağaç son dönemlerde popüler kategoriler içerisinde yer almaktadır. İçeriğinde barındırdığı yüksek vitamin içeriği insanların bu meyve hakkında detaylı bilgiler aradığı popüler sayfalar haline gelmiştir. 
Sipariş verilmesi durumunda tüplü fidanların gönderimi aynı gün yapılmaktadır. Bahçe ve arazileriniz için muhteşem tercihtir. 

Meyve Fidanlarında Hangi Kategoriler Popüler
Genellikle yetiştiricilik yapılacak iklime göre popüler fidan ürünü değişkenlik gösteriyor. Kurumsal olarak hizmet veren adresimizde her iklim için popüler kategoriler ve popüler fidanlara ulaşabilirsiniz. Yukarıda yer alan arama bölümünü kullanarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Satış İşlemi ve Sonrası
Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kargo firmaları pandemi dönemi içerisinde aynı gün kargo yapılsa bile nadiren de olsa gecikmeler yaşanabilmektedir. Aşılı fidanlarımız yüksek bir hızla özel olarak hazırlanır. Hızlı kargo ile aynı gün size ulaştırılır. 
Dilerseniz dikim ve diğer ürünler hakkında bilgi sahibi olmak için popüler fidanlarımıza göz atabilirsiniz. Aynı gün kargo kategoriler içerisinde yer almaz. Sizler sepete eklediğiniz her ürün hızlı bir şekilde satış işlemi sonrası gönderilir.

Yorum Ekle

Benzer Ürünler

Kaçırılmayacak Fırsatları İnceleyin


Teşekkürler
fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon