Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

KREDİ KARTI İLE SATIŞLARIMIZ DEVAM ETMEKTEDİR.

Türkiyenin en yakın ve en büyük online fidanlığı olarak kredi kartı sistemimiz tamamen yenilenmiş ve güvenlik en üst düzeye çıkarılmıştır.
Bu işlemler yapılırken kullanıcıların hızlı bir şekilde işlemlerini tamamlayabileceği ve "Oyalamadan Kolay Alışveriş" mantığı ile tek sayfada programladık.
Tüm alışverişleriniz 10.000,00$ tutarında sigortalıdır.
fidanistanbul.com ÖDEME SAYFASI 256 bit SSL katmanı ile korunmaktadır.
Bilgilerinize arz olunur.
Saygılarımızla
fidanistanbul.com ekibi



BİLGİLENDİRME:
256 Bit SSL Nedir?     
   

SSL (Secure Sockets Layer) Nedir?

Genel olarak SSL kısaltmasıyla karşımıza çıkan Secure Sockets Layer (Güvenli Yuva Katmanı), 1994 yılında geliştirilen bir iletişim protokolüdür. İnternet üzerinde SSL ile kredi kartı detayları ve benzeri hassas bilgilerin iki bilgisayar arasındaki iletişim sırasında şifrelenerek taşınmasını sağlamaktadır.

SSL'in Faydaları ve Özellikleri

SSL'in günümüzde en yaygın kullanımı, web siteleri ile ziyaretçileri arasındaki iletişim sırasında üçüncü kişiler tarafından kullanıcı ismi, şifre, kredi kartı detayları gibi bilgilerin üçüncü kişiler tarafından görüntülenmesini engellemektir.

1996 yılında 3.0 versiyonunun çıkarılmasıyla hemen bütün Internet tarayıcılarının (Microsoft Explorer, Netscape Navigator, Mozilla Firefox, Opera, Safari, vb.) desteklediği bir standart haline gelmiş ve çok geniş uygulama alanları bulmuştur.

FİDANİSTANBUL.COM ÖDEME SAYFASI:

Mozilla Firefox'da adres satırı yanında (solda) ve durum çubuğunda (sağda) çıkan asmakilit simgesi.

Internet Explorer 6.0 (solda) ve 7.0'da (sağda) çıkan asma kilit simgeleri.

Web tarayıcınızın (browser) altındaki durum çubuğunda veya adres satırı yanında gördüğünüz asma-kilit resmi SSL güvencesinde olduğunuzun işaretidir. Bu kilit resmine tıklayıp SSL sertifikasının kimden alındığı, geçerlilik süresi gibi bilgileri görebilirsiniz.

SSL'in temel özellikleri:

    * Şifrelenmiş bir bağlantı kurar ve üçüncü kişiler bu bilgiyi edinse bile çözemezler,
    * Haberleşmenin bir ucundaki (ziyaretçi) diğer uçtakinin (site) kimlikğini doğrulayabilir,
    * Güvenilirdir çünkü iletişim sırasında, tamamlık (integrity) kontrolünü de yapılır.

Bir web sitesiyle haberleşirken web tarayıcınız http (Hypertext Markup Protocol) adı verilen bir protokol kullanmaktadır. Bu nedenle web sitesinin adres satırında iletişimin bu protokol üzerinden yürütüleceğini belirten http:// şeklinde başlayan web sitesi adresini görürsünüz. SSL ile şifrelenmiş bir sayfaya geçtiğinizde bu protokol yerine HTTPS protokolü kullanıldığından adres satırının https:// şeklinde başladığını görebilirsiniz.

Sayfanın SSL ile şifrelenip şifrelenmediğini nasıl anlarsınız?

SSL sertifikası bulunan bir web sayfasına geldiğinizde, yukarıda göreceğinizden bahsettiğimiz asma kilidin yanı sıra adres satırında http:// şeklinde başlayan web sitesi adresinin https:// şeklinde değiştiğini görürsünüz.

SSL'i Kullanmak için Ayar Yapmanız Gerekir mi?

SSL'i kullanmanız için özel bir ayar yapmanız gerekmez. Ancak çoğu modern web tarayıcısı SSL ile şifrelenmiş bir sayfaya ulaştığınızda bir uyarı mesajı görüntüler. Eğer bir sitedeki SSL şifreli sayfalara her ulaştığınızda bu mesajla karşılaşmak istemezseniz web tarayıcınıza bu sertifikaya güvendiğinizi belirtmek için sertifikayı kaydetmeniz gerekir.

Çoğu kullanıcının tercih ettiği Internet Explorer, Mozilla Firefox, Opera ve Safari üzerinde sertifika görüntüleme ve kayıt aşamalarını gerçekleştirme için tarayıcı tarafından sunulan seçenekeri kullanmak veya sihirbazları takip etmek yeterlidir. Eğer kullandığınız web tarayıcısında bu işlemi gerçekleştirmekte güçlük çekiyorsanız, tarayıcının üreticisinin sunduğu yardım bölümleri ve/veya web sitesine göz atmanızı öneririz.

SSL'de 256 Bit nedir?

Veri akışında kullanılan şifreleme yönteminin gücü kullanılan anahtar uzunluğuna bağlıdır. Anahtar uzunluğu bilginin korunması için çok önemlidir. Örneğin; 8 bit üzerinden bir iletimin çözülmesi son derece kolaydır. Bit, ikilik sayma düzeninde bir rakamı ifade eder. Bir bit, 0 veya 1 olmak üzere 2 farklı değer alabilir. 8 bit ise sadece 28=256 olası farklı anahtar içerir. Bir bilgisayar bu 256 farklı olasılığı sıra ile inceleyerek bir sonuca ulaşabilir. SSL protokolünde 40 bit, 56 bit ve 256 bit şifreleme kullanılmaktadır. 40 it ve 56 bit standartları günümüz bilgi işleme hızlarında güvenilirliğini yitirmiş olup yerlerini 256 bit şifrelemeye bırakmıştır.

256 bitlik şifrelemede 2128 değişik anahtar vardır. Dolayısıyla bu şifrenin deneme yanılma veya diğer yöntemlerle çözülebilmesi çok büyük bir maliyet ve zaman gerektirir. Kötü niyetli bir kişinin 256 bit’lik şifreyi çözebilmesi için 1 milyon dolarlık yatırım yaptıktan sonra 67 yıl gibi bir zaman harcaması gerekir. Bu örnekten anlaşıldığı gibi SSL güvenlik sistemi tam ve kesin bir koruma sağlar.

Kaçırılmayacak Fırsatları İnceleyin


Teşekkürler
fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon