•Gönderilen ürünler kaç yaşındadır?
-Gönderilen Bodur Washington Portakal Fidanı 2,5-3 yaşlarındadır.
•Gönderilen ürünler saksı içinde mi geliyor yoksa açık olarak mı?
-Sertifikalı Bodur Washington Portakal Fidanı saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
-Gönderilen Bodur Washington Portakal Fidanı 2,5-3 yaşlarındadır.
•Gönderilen ürünler saksı içinde mi geliyor yoksa açık olarak mı?
-Sertifikalı Bodur Washington Portakal Fidanı saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
•Gönderilen saksılı Bodur Washington Portakal Fidanının saksı üzerinde kalan boyu nedir?
-Gönderilen Bodur Washington Portakal Fidanı saksı üzerinde kalan boyu 120 cm 'dir.
•Gelen fidanları hemen dikmeli miyim? İstediğim zaman dikebilir miyim yoksa dikim mevsimini mi beklemem gerekli?
-Sertifikalı Bodur Washington Portakal Fidanı saksılı gönderildiği için istediğiniz zaman dikim yapabilirsiniz. Dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur.12 ay boyunca dikilmeye hazır bitkilerdir.
•Bodur Washington Portakal Fidanı kışları soğuk geçen bölgelere dikilebilir mi?
-Kışın çok sert geçtiği yörelerde önerilmez. Bodur Washington Portakal Fidanı, genellikle ortancı hasat yapılan yörelerde önerilir.
•Bodur Washington Portakal Fidanı, fidanını dikerken ve dikimden sonra kullanmam gereken gübreler var mıdır?
-Evet, tüm fidanları dikerken ve dikim yaptıktan sonra kullanmanızı önerdiğimiz gübreler vardır. Dikim sırasında işlenmiş keçi gübresini toprakla karıştırıp açtığınız çukura koymanız ve bu şekilde dikim yapmanız tavsiye edilir. Dikimden sonra ise bitkinin ihtiyacı olan azot,fosfor ve potasyumu karşılayabilmek için 15 - 30 günlük aralarla sadece 1 çay kaşığı kadar NPK 15-15-15 gübresini kullanmanız ve sonrasında bol sulama yapmanız önerilir.
•Aldığım fidanları diktikten kaç sene sonra meyve almaya başlayabilirim?
-Satın aldığınız PBodur Washington Portakal Fidanı 2,5-3 yaşlarındadır.Bodur Washington Portakal Fidanı geneli 4- 5 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikiminizden bir yaz sonra tadımlık da olsa meyvelerinizi alabileceksiniz.
•Satın aldığım saksılı fidanları dikerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
-Dikim yapacağınız çukuru yaklaşık olarak saksı boyu kadar açmanız önemlidir. Daha derin çukurlara dikim yapmanızı tavsiye etmiyoruz bunun sebebi fidanın aşı noktasının toprağa değmemesinin gerektiğidir. Ayrıca gelen fidanı dikerken saksısından dikkatlice çıkarmanız gereklidir. Saksı içindeki toprağın dağılmaması ve kökün hava almaması önemlidir.
•Gönderimlerinizi kargo ile yapıyorsunuz, herhangi bir zarar görmezler mi? Saksılı fidanların ambalajı nasıl yapılıyor?
-Tüm siparişlerinizi anlaşmalı kargomuz olan Aras Kargo ile %65'e varan indirimle tüm Türkiye'ye gönderiyoruz. Almış olduğunuz fidanları fidan taşımacılığı için özel tasarlanmış kalın karton kutular içinde özenle yerleştirilerek gönderim yapıyoruz ve bu şekilde hiç bir zarar görmeden evinize kadar teslim ediliyorlar.
İklim İsteği
Portakallar ülkemizde genellikle Akdeniz ve Güney Ege bölgelerindeki, iklim şartlarının uygun olduğu yörelerde yetiştirilir. Yetiştiriciliğini sınırlayan en önemli iklim olayı, düşük sıcaklıklardır (don). Portakal -2°C altında zarar görür.
Toprak İsteği
Portakalların etkili kök derinliği 30-90 cm’dir. Toprağın havalanma miktarı düştükçe kökler toprak yüzeyine doğru çıkar. Portakallar için uygun topraklar; hafif ve orta ağır yapıda, iyi drene olabilen, gevşek ve iyi havalanabilen, kumlu, kumlu-tınlı, tınlı, killi tınlı yapıdaki topraklardır. Bunlar içerisinde, süzek ve iyi havalanabilen kumlu-tınlı topraklar ise en uygun olanıdır; taban suyu yüksek olan toprakları hiç sevmez. Böyle yerlerde, mutlaka drenaj yapılmalıdır. Ağır bünyeli ve fazla kireçli topraklar da portakal için tercih edilmez.
Taban suyu seviyesi 1,5-2 m’nin altında orta bünyeli (kumlu-tınlı, killi-tınlı), gevşek, zengin, havadar, yapıda, su geçirgenliği iyi olan topraklar portakallar için uygundur. Ayrıca toprak pH’nın 5,5-6 olması idealdir.
Su İsteği
Genellikle, yaz aylarının sıcak geçtiği Akdeniz ve Ege Bölgelerinde, portakallarda sulama gerekir. Dikimini sağladığınız yıl 2 günde bir mutlaka sulama yapılmalıdır. Sonraki yıllarda toprak tipine göre 10-15 günde bir sulanmalıdır.
Genellikle, yaz aylarının sıcak geçtiği Akdeniz ve Ege Bölgelerinde, portakallarda sulama gerekir. Dikimini sağladığınız yıl 2 günde bir mutlaka sulama yapılmalıdır. Sonraki yıllarda toprak tipine göre 10-15 günde bir sulanmalıdır.
Bodur Portakal
Bodur Portakal Bakımı
Bodur Portakalsı nerede satılır
Bodur Portakal Ağacı Fiyatları
Bodur Portakal Fidanı
Washington Portakal Ağacı
Evde Portakal Ağacı
Washington Portakal Ağacı Fidanı
Washington Portakal Ağacı
Portakal Ağacı Ne Zaman Dikilir
Washington Portakal Ağacı Fidanı Fiyatı
Portakal Fidanı Nasıl Yetiştirilir
Portakal Ağacı
Saksıda Portakal Bakımı
Portakal Fidanı
Bir Akdeniz bitkisi olan hem kokusu hem de tadıyla öne çıkan bu meyveye evinizde, balkonunuzda veya bahçenizde yetiştirmek için internet adresimizden alacağınız portakal fidanıyla sahip olabilirsiniz.
Sadece taze olarak kullanılmayan bu meyve şeker sanayileri, parfüm, ilaç, reçel gibi birçok şeyin yapımında kullanılmaktadır.
Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’nde yoğun bir şekilde yetiştiriciliği yapılmakta olup Akdeniz bölgesinde yapılan üretim ülkemizde ki üretimin %85'ine denk gelir.
İnternet adresimiz aracılığıyla en uygun fiyattan portakal fidanı siparişinizi verebilirsiniz.
Portakal Ne Zaman Dikilir?
Portakal fidanı dikimi için belli bir özel zaman yoktur. Açık köklü fidanların kasım ayından başlayarak mart ayına kadar dikim işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Tüplü / saksılı fidanlarınızı 12 ay boyunca istediğiniz zaman dikimini gerçekleştirebilirsiniz. Ama sonbahar aylarında dikimini yaparsanız meyve fidanlarınız daha verimli olur.
Satışını Yaptığımız Portakal Fidanları Hakkında Bazı Bilgiler
Portakal fidanı için geçerli yaş ve diğer önemli bilgiler satılan ürün içeriğinde yazmaktadır.
Sertifikalı portakal fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
Fidanlarımız için dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır formdadırlar. Dilediğiniz zaman dikimini gerçekleştirebilirsiniz.
Fidanların Muhafazası Nasıl Yapılmalı?
Planladığınız takvim içerisin de dikim işlemini gerçekleştiremediyseniz saksıda fidanlarınızı sulamaya devam etmelisiniz. Eğer elinizde ki fidanlar açık köklü ise köklerinin hava almaması için tamamen toprağa gömülmesi gerekir.
Dikim İşlemi Nasıl Yapılmalı?
Portakal fidanlarınızın sıralar arası mesafesini işaretleyin ve aşı noktası toprağın 5-10 santim üzerinde kalacak şekilde bir çukur açın. Düzgün bir dikim işlemi için dikim tahtası kullanmayı unutmayın. Açacağınız çukur ortalama 50 santimetre derinlikte olabilir. Muhafazası olan poşet veya saksıdan toprağını dağıtmadan çıkarmaya gayret edin. Kazık kökün saksı dışında kalan kısmını budayın. Çukurun dibine topraklı 8–10 kg ahır gübresini koyun ve yabancı otları temizleyin. Portakal fidanı aşı noktası toprağın biraz üzerinde kalacak şekilde toprağı sıkıştırarak kapatmalısınız. Fidanınızın yanına destek çubuğunu çakın. Son olarak can suyunu vererek dikiminizi gerçekleştirin.
Can Suyu Nasıl Verilir?
10 - 15 litre arasında can suyuna ihtiyacı olur. Portakal fidanı toprağının bir kısmını kapattıktan sonra 5 - 10 litre arasında can suyunu dökün. Toprağı tamamen kapattıktan sonra kalan can suyunuzu dökerek dikim işlemini tamamlayın.
Dikim İşlemi Sonrasında Ne Yapmalı?
Yukarıda bahsedildiği şekilde portakal fidanı dikim işlemi tamamlandıktan sonra, destek çubuğunuzu fidanınıza bağlamayı ihmal etmeyin. Fidanlar iyice tutuncaya kadar 10-15 günde bir sulanması gerekmektedir. Dikim yaz aylarında yapıldı ise 2 günde bir sulama yapılır.
Dikim Mesafesi Ne Kadar Olmalı?
portakal fidanları dikim aralığının genel olarak, 6x6 metre olacak şekilde gerçekleştirmelisiniz.
Portakal Fidanı Ne Zaman Meyve Verir?
Portakal fidanlarımız 4- 5 yaşından itibaren meyve verirler. Fidan dikimi kurallarına uygun şekilde yapıldığı takdir de yeterli besini de almışsa dikiminizden bir yaz sonra tadımlık olarak meyvesini alabilirsiniz.
Evde Portakal Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?
Portakal fidanını saksısını geniş ve toprağını bol tuttuğunuz takdirde evinizde, balkonunuzda veya bahçeniz de saksı içerisin de yetiştirebilirsiniz.
Hangi İklimlerde Yetiştiriciliği Yapılır?
Portakal fidanlarının gelişmesi için sıcaklık 12 dereceden başlar, 23 derece ye kadar gelişmesinin en hızlı gerçekleştireceği zaman dilimini yaşar. 37-39 derecelerin olduğu bölgeler de fidanların gelişmesi durur. Çıkabileceği maksimum sıcaklık +45 °C dir. Portakal fidanı sıcak iklimli bir yerde yetiştirilmektedir. Yetiştiriciliğin yapıldığı bölgelerde -2 derecenin altına düşmemesi fidanınız için çok daha iyi olur. -9 derece sıcaklığın altına düşen meyve fidanları donar ve ölür. Rüzgar portakal ağaçları için önemli bir iklim faktörüdür. Yaşadığınız bölgede esen rüzgarlara karşı rüzgarkıran kurulması doğru olur.
Sonuç Olarak
Günümüzde kişisel bakım ve kozmetik sayfalarında da, sağlığa faydaları hakkında bu ağaç son dönemlerde popüler kategoriler içerisinde yer almaktadır. İçeriğinde barındırdığı yüksek vitamin içeriği insanların bu meyve hakkında detaylı bilgiler aradığı popüler sayfalar haline gelmiştir.
Sipariş verilmesi durumunda tüplü fidanların gönderimi aynı gün yapılmaktadır. Bahçe ve arazileriniz için muhteşem tercihtir.
Meyve Fidanlarında Hangi Kategoriler Popüler
Genellikle yetiştiricilik yapılacak iklime göre popüler fidan ürünü değişkenlik gösteriyor. Kurumsal olarak hizmet veren adresimizde her iklim için popüler kategoriler ve popüler fidanlara ulaşabilirsiniz. Yukarıda yer alan arama bölümünü kullanarak detaylı bilgi
Satış İşlemi ve Sonrası
Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kargo firmaları pandemi dönemi içerisinde aynı gün kargo yapılsa bile nadiren de olsa gecikmeler yaşanabilmektedir. Aşılı fidanlarımız yüksek bir hızla özel olarak hazırlanır. Hızlı kargo ile aynı gün size ulaştırılır.
Dilerseniz dikim ve diğer ürünler hakkında bilgi sahibi olmak için popüler fidanlarımıza göz atabilirsiniz. Aynı gün kargo kategoriler içerisinde yer almaz. Sizler sepete eklediğiniz her ürün hızlı bir şekilde satış işlemi sonrası gönderilir.
Bir Akdeniz bitkisi olan hem kokusu hem de tadıyla öne çıkan bu meyveye evinizde, balkonunuzda veya bahçenizde yetiştirmek için internet adresimizden alacağınız portakal fidanıyla sahip olabilirsiniz.
Sadece taze olarak kullanılmayan bu meyve şeker sanayileri, parfüm, ilaç, reçel gibi birçok şeyin yapımında kullanılmaktadır.
Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’nde yoğun bir şekilde yetiştiriciliği yapılmakta olup Akdeniz bölgesinde yapılan üretim ülkemizde ki üretimin %85'ine denk gelir.
İnternet adresimiz aracılığıyla en uygun fiyattan portakal fidanı siparişinizi verebilirsiniz.
Portakal Ne Zaman Dikilir?
Portakal fidanı dikimi için belli bir özel zaman yoktur. Açık köklü fidanların kasım ayından başlayarak mart ayına kadar dikim işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Tüplü / saksılı fidanlarınızı 12 ay boyunca istediğiniz zaman dikimini gerçekleştirebilirsiniz. Ama sonbahar aylarında dikimini yaparsanız meyve fidanlarınız daha verimli olur.
Satışını Yaptığımız Portakal Fidanları Hakkında Bazı Bilgiler
Portakal fidanı için geçerli yaş ve diğer önemli bilgiler satılan ürün içeriğinde yazmaktadır.
Sertifikalı portakal fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
Fidanlarımız için dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır formdadırlar. Dilediğiniz zaman dikimini gerçekleştirebilirsiniz.
Fidanların Muhafazası Nasıl Yapılmalı?
Planladığınız takvim içerisin de dikim işlemini gerçekleştiremediyseniz saksıda fidanlarınızı sulamaya devam etmelisiniz. Eğer elinizde ki fidanlar açık köklü ise köklerinin hava almaması için tamamen toprağa gömülmesi gerekir.
Dikim İşlemi Nasıl Yapılmalı?
Portakal fidanlarınızın sıralar arası mesafesini işaretleyin ve aşı noktası toprağın 5-10 santim üzerinde kalacak şekilde bir çukur açın. Düzgün bir dikim işlemi için dikim tahtası kullanmayı unutmayın. Açacağınız çukur ortalama 50 santimetre derinlikte olabilir. Muhafazası olan poşet veya saksıdan toprağını dağıtmadan çıkarmaya gayret edin. Kazık kökün saksı dışında kalan kısmını budayın. Çukurun dibine topraklı 8–10 kg ahır gübresini koyun ve yabancı otları temizleyin. Portakal fidanı aşı noktası toprağın biraz üzerinde kalacak şekilde toprağı sıkıştırarak kapatmalısınız. Fidanınızın yanına destek çubuğunu çakın. Son olarak can suyunu vererek dikiminizi gerçekleştirin.
Can Suyu Nasıl Verilir?
10 - 15 litre arasında can suyuna ihtiyacı olur. Portakal fidanı toprağının bir kısmını kapattıktan sonra 5 - 10 litre arasında can suyunu dökün. Toprağı tamamen kapattıktan sonra kalan can suyunuzu dökerek dikim işlemini tamamlayın.
Dikim İşlemi Sonrasında Ne Yapmalı?
Yukarıda bahsedildiği şekilde portakal fidanı dikim işlemi tamamlandıktan sonra, destek çubuğunuzu fidanınıza bağlamayı ihmal etmeyin. Fidanlar iyice tutuncaya kadar 10-15 günde bir sulanması gerekmektedir. Dikim yaz aylarında yapıldı ise 2 günde bir sulama yapılır.
Dikim Mesafesi Ne Kadar Olmalı?
portakal fidanları dikim aralığının genel olarak, 6x6 metre olacak şekilde gerçekleştirmelisiniz.
Portakal Fidanı Ne Zaman Meyve Verir?
Portakal fidanlarımız 4- 5 yaşından itibaren meyve verirler. Fidan dikimi kurallarına uygun şekilde yapıldığı takdir de yeterli besini de almışsa dikiminizden bir yaz sonra tadımlık olarak meyvesini alabilirsiniz.
Evde Portakal Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?
Portakal fidanını saksısını geniş ve toprağını bol tuttuğunuz takdirde evinizde, balkonunuzda veya bahçeniz de saksı içerisin de yetiştirebilirsiniz.
Hangi İklimlerde Yetiştiriciliği Yapılır?
Portakal fidanlarının gelişmesi için sıcaklık 12 dereceden başlar, 23 derece ye kadar gelişmesinin en hızlı gerçekleştireceği zaman dilimini yaşar. 37-39 derecelerin olduğu bölgeler de fidanların gelişmesi durur. Çıkabileceği maksimum sıcaklık +45 °C dir. Portakal fidanı sıcak iklimli bir yerde yetiştirilmektedir. Yetiştiriciliğin yapıldığı bölgelerde -2 derecenin altına düşmemesi fidanınız için çok daha iyi olur. -9 derece sıcaklığın altına düşen meyve fidanları donar ve ölür. Rüzgar portakal ağaçları için önemli bir iklim faktörüdür. Yaşadığınız bölgede esen rüzgarlara karşı rüzgarkıran kurulması doğru olur.
Sonuç Olarak
Günümüzde kişisel bakım ve kozmetik sayfalarında da, sağlığa faydaları hakkında bu ağaç son dönemlerde popüler kategoriler içerisinde yer almaktadır. İçeriğinde barındırdığı yüksek vitamin içeriği insanların bu meyve hakkında detaylı bilgiler aradığı popüler sayfalar haline gelmiştir.
Sipariş verilmesi durumunda tüplü fidanların gönderimi aynı gün yapılmaktadır. Bahçe ve arazileriniz için muhteşem tercihtir.
Meyve Fidanlarında Hangi Kategoriler Popüler
Genellikle yetiştiricilik yapılacak iklime göre popüler fidan ürünü değişkenlik gösteriyor. Kurumsal olarak hizmet veren adresimizde her iklim için popüler kategoriler ve popüler fidanlara ulaşabilirsiniz. Yukarıda yer alan arama bölümünü kullanarak detaylı bilgi
Satış İşlemi ve Sonrası
Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kargo firmaları pandemi dönemi içerisinde aynı gün kargo yapılsa bile nadiren de olsa gecikmeler yaşanabilmektedir. Aşılı fidanlarımız yüksek bir hızla özel olarak hazırlanır. Hızlı kargo ile aynı gün size ulaştırılır.
Dilerseniz dikim ve diğer ürünler hakkında bilgi sahibi olmak için popüler fidanlarımıza göz atabilirsiniz. Aynı gün kargo kategoriler içerisinde yer almaz. Sizler sepete eklediğiniz her ürün hızlı bir şekilde satış işlemi sonrası gönderilir.
- Bitki Cinsi: Meyve Fidanı
- Uygun Bölge: Manisa 79 m
- Uygun Bölge: Ordu 25 m
- Uygun Bölge: Rize 11 m
- Uygun Bölge: Sakarya 41 m
- Uygun Bölge: Bartın 12 m
- Uygun Bölge: Yalova 8 m
- Uygun Bölge: Karabük 264 m
- Uygun Bölge: Osmaniye 121 m
- Uygun Bölge: Düzce 149 m
- Bitki Familyası: Rutaceae
- Drenaj İsteği: Nemli
- Maksimum Boylanma: Bodur
- Uygun Bölge: Kocaeli 4 m
- Yaprak Tipi: Uca Doğru Sivri
- Yaprak Dizilişi: Dairsel
- Yaprak Kenarı: Yuvarlak Dişli
- Çiçeklenme Süresi: 3-4 Hafta
- Budama İhtiyacı: Budamaya Elverişli
- Kök Durumu: Saçak Köklü Bitki
- Nem İsteği: Çok nemli
- Kullanım Alanı: Ön Bahçe
- Kullanım Alanı: Arka Bahçe
- Kullanım Alanı: Apartman Girişi
- Kullanım Alanı: Site Bahçesi
- Kullanım Alanı: Konut Bahçesi
- Meyve Rengi: Turuncu
- Yaprak Tipi: Daire
- Tat: Tatlı
- Uygun Bölge: Kırklareli 231 m
- Uygun Bölge: İstanbul 25 m
- Üretim Yöntemi: Aşılı
- Bitki Yaşı: 2-3
- Satış Boyu: 60-80 cm
- Çiçek Rengi: Beyaz
- Yaprak Rengi: Yeşil
- Işık İsteği: Güneş Sever
- İklim İsteği: Sıcağa Dayanıklı
- Meyve Periyodu: Kış Başı
- Meyve Periyodu: Kış Ortası
- Toprak İsteği: Kumlu
- Toprak İsteği: Tınlı
- Çiçek Periyodu: İlkbahar Sonu
- Uygun Bölge: İzmir 9 m
- Çiçek Periyodu: Yaz Başı
- Bitki İşlevi: Aromatik
- Bitki İşlevi: Hava Temizleyen
- Satış Taç Çapı: 60-80 cm
- Uygun Bölge: Adana 25 m
- Uygun Bölge: Amasya 400 m
- Uygun Bölge: Antalya 62 m
- Uygun Bölge: Aydın 92 m
- Uygun Bölge: Çanakkale 11 m
- Uygun Bölge: Edirne 50 m
- Uygun Bölge: Giresun 14 m
- Uygun Bölge: Hatay 89 m
- Uygun Bölge: Mersin 18 m
- Saksı Boyutu: 2-4 Litre
Müşteri soruları ve cevapları
Müşteri değerlendirmeleri
5 Üzerinden | 5,00 Ortalama
5 Yıldız
4 Yıldız
3 Yıldız
2 Yıldız
1 Yıldız
çok sağlıklı bir bitki. bayıldım. süper çalışma