Çiçekli bitkiler hem evinizde hem de bahçenizde ortamınızı güzelleştirmek için dekoratif olarak kullanabilirsiniz.
Çiçekli bitki çeşitlerinden
bodur ev gülü fidanı doğrudan güneş ışığı istemeyen bu bitki dolaylı ışıklardan da yararlanabilir. Saksı değişimi iki yılda bir olmak üzere sıcak ayların başladığı zamanlarda yapılmalıdır.
Gül bitkisi genellikle yaz aylarında çiçek açar ve çiçeklerini kış aylarına doğru dökerek bir dinlenme sürecine girer. Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunmalıdır.
Gül bitkisinin çoğaltılması için en uygun zaman nisan ayıdır.
Gardenya çiçeği fidanı yaprakları koyu yeşil çok canlı, parlak görünümlü, çiçekleri beyaz renkli ve çok güzel kokulu, katmerli veya yalın katlıdır. Kokulu çiçekleri esans, parfüm yapımında kullanılır. Gelişme döneminde 16-18 oC, kışın ise 12 oC’ye gereksinim gösterir. Yüksek orantılı nem (%75-80) ister. Aydınlık ancak doğrudan yakıcı güneş ışığı olmayan yerlerde iyi gelişir. İlkbahar ve yazın bol miktarda suya gereksinme gösterirler. Yapraklara sık sık su püskürtülmelidir. Kışın serin yerde bulundurulmalı ve toprak nemli tutulmalıdır.
Turna gagası fidanı çalı formunda, yaprakları uzun eliptiktir, bitki 1-1.5 metre boylanabilir. Her yıl kardeşlenme ile çoğalıp, tek bir bitkiden gruplar oluşur. Tohumdan üretildiği zaman çiçek açması için en az dört yıl gerekir. Fazla dona dayanıklı değildir ancak kısa süreli -4 ºC dereceye kadar dayanmaktadır.