Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Leylandi Fidanı, Cupressocyparis leylandii, PROMOSYON, Saksıda

Çok Yıllık, Yaprak Dökmeyen
%26 İndirim 337,00 ₺ 249,00 ₺
  • Son yıllarda özellikle belediyelerin park ve bahçelerde kullanımına önem verdikleri, yazlıkların, bahçelerin ve çiftliklerin peyzaj düzenlemesinde de sıkça rastladığımız Leylandi türlerinden birisidir.
  • Gold Rider Altın sarısı olarak çiçek açar.
  • Doğal duvar oluşturmakta kullanılır.
  • Rüzgarı keser. Yaprak dökmez. Kolayca budanıp istenilen forma sokulabilir.
  • Ses ve gürültü kirliliğini engeller. Ticari öneme sahiptir. Bakımı kolaydır.
Kategori: İbreliler
  • SKU: 10
  • Barkod: 080456
  • Stok:FI597 Adet

Türkiye'deki yaygın leylandi türleri aşağıdaki gibidir ;

-Yeşil leylandi (Cupressocyparis leylandi Melez Servi),

-Sarı leylandi (Cupressocyparis leylandi 'Gold rider')

-Alacalı leylandi (Cupressocyparis leylandi 'Gold rider palle')

olmak üzere toplam üç türlüdür.

Cupressocyparis leylandii Fidanının özellikleri;

Doğal duvar oluşturmakta kullanılır. Rüzgarı keser. Her mevsim yeşildir. Kolayca budanıp istenilen forma sokulabilir.Ses ve gürültü kirliliğini engeller.Ticari öneme sahiptir. Bakımı kolaydır ve susuzluğa dayanıklıdır.

Leylandi Yetiştiriciliği :

Leylandilerin çok büyük etki yaratacak şekilde hastalığı ve zararlısı bulunmamaktadır.  Uygun bakım şartlarında tamamına yakını büyür ve gelişir. Leylandiler uygun bakım şartlarında yılda 70-100 cm uzama gösterirler.

Leylandi Sulaması :

Leylandiler suyu sever, genişçe açılan çanak içinde su biriktirilip taşıncaya kadar doldurulur. Yazın 2-3 günde bir kışın ise haftada bir kez bu şekilde sulanması uygundur. Toprak yapısına göre uzmana danışarak gerekli gübreleme yapılmalıdır aksi takdirde aşırı sulama leylandiye zarar verir yapraklarında besin eksikliği ve güneş eksikliğinden kaynaklanan sararmalar görülebilir.

Leylandi Budaması :

Leylandiler ana gövdeye en fazla bir karış kalacak kadar derin budanabilirler, bundan daha derin budamalar yapraklarda sığlaşmaya yol açar. Tepe sürgünü ise kesildiğinde leylandi yukarı uzamasını durdurup enine büyümesini hızlandırır. Ucu kesilen dallar "Y" şeklinde çatallaşarak daha sık formlu olmaya yönelirler.

Leylandi Duvar Oluşturma da dikkat edilecek noktalar :

Düzgün formlu leylandiler tercih edilmelidir. Fidan yakınlıkları 40 cm den daha yakın olmamalıdır. Aksi takdirde birbirlerinin büyümesini ve köklenmesini engellerler. Uygun fidan aralığı 50-70 cm dir. Çapraz dikim tercih edilmez, düz şekilde duvar oluşturulacak yere dizilirler ilk birkaç yıl budama yapılmayıp ağaçların birbirine entegrasyonu sağlanmalıdır. İlk yıllarda uygun sulama ve gübreleme metodu uygulanmalıdır.

Yorum Ekle

Benzer Ürünler

Kaçırılmayacak Fırsatları İnceleyin


Teşekkürler
fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon