Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Elma Fidanı Erken Kırmızı, +4 Yaş, Saksıda

Tatlı, Sert, Sulu
599,00 ₺
  • Meyve kabuk rengi kırmızıdır.
  •  Meyve eti beyaz, tatlı, sert, sulu ve lezzetlidir.
  • Soğuk hava tesislerinde uzun süre muhafaza edilebilir.
  • Tatlı, sulu, kremsi beyaz meyve etli bir elma türüdür.
  • Orta mevsim çeşididir. Parlak, albenili, kırmızı renklidir.
  • Ortalama meyve eni 82mm.meyve boyu 73mm. ve yaklaşık ağırlığı 235 gramdır
  • SKU: 10
  • Barkod: 1186113
  • Stok:FI4720 Adet

ELMA YETİŞTİRİCİLİĞİ

Elma fidanı , ülkemizde uzun yıllardan beri yetiştiriciliği yapılan, üretim ve alan bakımından öteki ılıman iklim meyvelerinin başında gelen bir meyve türüdür. Türkiye'de elma üretimi yaklaşık 2,5 milyon ton civarında olup, dünyada ilk sıralarda yer almaktadır.

YETİŞTİRİCİLİK ÖZELLİKLERİ

İklim İsteği: Elma fidanı ılıman, özellikle soğuk ılıman iklim bitkisidir. Akdeniz Bölgesinde 800 m.'den yukarı yerlerde yetişir. Yüksek ışık yoğunluğu elmada çok iyi renk oluşumunu sağlar. Elma fidanı düşük sıcaklıkların olduğu sert kışlara dayanıklı olmasına rağmen , yüksek yaz sıcağından da hoşlanmaz. Çünkü yüksek sıcaklıkta da bitki gelişimi yavaşlar veya durur. Elma fidanı kış dinlenmesine ihtiyaç duyan meyve türü olup, soğuklama gereksinimi diğer meyvelere göre uzundur. Soğuğa dayanım, ilkbahar aylarına doğru azalır ve tomurcukların kabarma devresinde bitki soğuğa en duyarlı halini alır. Taç yaprak dökümünün hemen sonrasında, meyvelerin çok küçük olduğu dönem, elma fidanın da soğuğa en duyarlı olunan dönemdir. Yeterli soğuklama olmadığında ise çiçeklerin bir kısmı ölür, geriye kalan çiçeklerin açılması hem daha geç, hem de düzensiz olur. Böylece geç açan çiçekler döllenme yetersizliği nedeni ile dökülür, ayrıca yaprak gözleri sürmez ve ağaç çıplak kalır.

Toprak İsteği: Elma yetiştiriciliği için uygun topraklar; yeterli kireç ve humus bulunduran tınlı, tınlı kumlu ve kumlu tınlı geçirgen, nemli topraklardır. Çok kireçli topraklarda demir alımının engellenmesinden dolayı bitkide sarılık görülür. Elma fidanı için toprak derinliği 2 m veya daha fazla olan, hafif asit karakterli (pH=6.0-6.5) topraklar tercih edilir. Bahçe kurulacak alanın alt toprak yapısı, kök gelişimine izin vermeli ve köklerin gelişim göstereceği katmanın suyunun da uzaklaştırılmış olması gerekmektedir.

ELMA BAHÇESİNİN BAKIMI

Toprak İşleme: Toprak işleme, yabancı otların temizliği, bitki köklerinin havalandırılması ve sulama arklarının hazırlığını kolaylaştırmak amacıyla yapılmaktadır. Ama bu işlem, özellikle yüzeysel köklü olan elma ağaçlarının kök ve saçak sistemini parçalamaktadır.Bu nedenle de kesinlikle kök sistemini parçalayacak şekilde derin sürüm yapılmama, pullukla derin işleme yapılmamalı, diskharrow ile kök sistemini parçalamayacak derinlikte işleme yeterlidir.

Sulama: Bahçelere verilecek su miktarı, yıllık yağış miktarı toplamına, bu yağışın dağılımına, bitkiden gelen su kaybı şiddetine, ağacın büyüklüğüne ve toprağın tipine göre değişir.Elma ağaçları saçak kök sistemine sahip oldukları için, diğer meyvelere oranla fazla su isterler ve yüksek nemden hoşlanırlar.

Elma ağaçları için en önemli sulama zamanı, yazın yapılan sulamadır.Çünkü kurak geçen zamanlarda yaz sulamasına ne kadar erken başlanırsa o kadar da meyve tutumu artar, ayrıca verim ve kalitenin de artmasına yardımcı olur. Yaz sulamasına yağış durumuna göre mayısta başlanır, bütün yaz boyunca devam edilir.

Sulamada en önemli konu sulama zamanının iyi tespit edilmesidir. Bunun için en pratik yöntem toprağın elle kontrol edilmesidir. En uygun sulama şekli yağmurlama ve damlama sulama sistemidir. Damlama sulamada köklerin bulunduğu alanın bir kısmı sürekli nemli kalmaktadır.

Gübreleme: Elma yetiştiriciliğinde en önemli nokta, yüksek verim ve kaliteli ürün alabilmek için diğer yetiştiricilik uygulamaları yanında, gübrelemenin doğru ve dengeli şekilde yapılmasıdır.

Elma bahçelerine verilecek gübre miktarı toprak işleme usulüne, toprağın karakterine, ağacın büyüme gücüne, yaşına, alınan ürün miktarına göre değişir.En doğrusu verilecek gübre miktarının toprak ve yaprak analizleri ile tespit edilmesidir.

Elma bahçelerinde fidan dikilmeden önce bir temel gübreleme yapılmalı, dikimden sonra da bahçe her yıl tahlil sonuçlarına göre gübrelenmelidir.

Azotlu gübreler, meyve kalitesini artırmakta, meyve dökülmesini azaltmakta, verimi artırmakta, periyodisiteyi (var-yok) azaltmaktadır. Dikkat edilecek tek nokta verilen azotlu gübrelerin elmaların olgunlaşmadan önce tükenmiş olmasıdır.

İlkbaharda döneminde tomurcuklar patlamadan önce ağaç başına 100-250 gr. Amonyum sülfat ya da amonyum nitrat, sonbahar döneminde ise kışa girerken 10 cm derinliğine, ağaç başına 150-350 gr. DAP uygulamaları önerilir.

Elma Fidanı
Mucizevi kış meyvesi olan elma her kesimden seveni olan sağlıklı bir meyvedir. Bu fidanı satın alarak yılın her ayında dikimini gerçekleştirebilirsiniz.
Ülkemizde Akdeniz, Karadeniz, Ege ve Marmara bölgesinin yüksek rakımlı yerlerinde yetiştiriciliği yapılır.
İnternet adresimiz aracılığıyla en uygun fiyattan elma fidanı siparişinizi verebilirsiniz.

Elma Ne Zaman Dikilir?
Elma fidanları için yazın nemi yüksek ve serin, kışın ise soğuk bölgeler idealdir. Kışı ılıman ve yağış oranı düşük olan bölgelerde dikimlerinize Sonbahar da başlayıp, ilkbahar mevsimine kadar devam ettirebilirsiniz. Kışı soğuk veya yağışlı ise ilkbahar da dikimini yapmanızı öneririz. 

Satışını Yaptığımız Elma Fidanları Hakkında Bazı Bilgiler?
Elma fidanı için geçerli yaş ve diğer önemli bilgileri satılan ürün içeriğinde yazmaktadır.
Sertfikalı elma fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
Fidanlarımız için dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır formdadırlar. İstediğiniz zaman dikimini gerçekleştirebilirsiniz.
 
Fidanların Muhafazası Nasıl Yapılmalı?
Planladığınız takvim içerisinde dikim işlemini gerçekleştiremediyseniz saksılı fidanlarınızı sulamaya devam etmelisiniz. Eğer elinizde ki fidanlar açık köklü iseler köklerinin hava almaması için tamamen toprağa gömülmesi gerekir.

Dikim İşlemi Nasıl Yapılmalı?
Elma fidanlarının dikimi için 50-80 cm arasında çukurlar açılır. Dikilecek fidanların yaralı ve kırık kısımları makas ile temizlenir. Açtığınız çukurlar toprak ile karıştırılır ve konik bir şekil verilir. Dikimi gerçekleştirirken aşı noktası ile toprak arasında 20 cm olacak şekilde yerleştirilir. Kökler arasında boşluk kalmaması için ayakla hafif bastırılarak toprak yerleştirilir. Dikim gerçekleştikten sonra destek çubuğu ile fidan desteklenir. 

Can Suyu Nasıl Verilir?
Dikiminizi gerçekleştirdikten sonra her fidanınıza 15-20 litre can suyu veriniz.

Dikim İşlemi Sonrasında Ne Yapmalı?
Dikimden sonra elma fidanında vejetasyon başlar. Başladıktan 2-3 hafta sonra gübrelemelere mini sprik sistemi veya damlama ile devam etmenizi tavsiye ederiz. Bu dönemde 2 kez mikro elementler içeren yaprak gübresi takviyesi yapılmalıdır.

Dikim Mesafesi Ne Kadar Olmalı?
Elma fidanları tohum anacına, kullanılan toprağın kuvvetine göre uygulanması gereken mesafelerde değişkenlik meydana getirir. Genellikle fidanı dikim için 5x3 m, 6x3 m veya en çok 5x4 m mesafe yeterlidir.

Elma Fidanı Ne Zaman Meyve Verir?
Elma fidanlarımız uygun koşullarda yetiştirilirse 3 yaşından itibaren meyve verimi sağlar. Satın aldığınız meyve fidanlarımızın hepsi 3 yaşındadır. Dikiminizden bir yaz sonra tadımlık olarak meyvesini alabilirsiniz.
 
Evde Elma Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?
Soğuklama ve ışık alma isteğini karşılayabildiğiniz taktirde yetiştirebilirsiniz. Bunun için kışı soğuk geçen bölgedeyseniz eğer 1 ay dışarıda bakımına devam etmeniz yeterli. Yaşadığınız bölge kışın ılıman bir iklime sahipse fidanınızı 2 ay dışarıda muhafaza etmeniz isteğini karşılayacaktır
 
Hangi İklimlerde Yetiştiriciliği Yapılır?
Elma, soğuklara en dayanıklı meyve türüdür. Soğuklama ihtiyacı diğer meyvelere göre çok fazladır. Kurak ve sıcak alanlardan en az 800 m yükseklikte yetiştirilmelidir. Yüksek yaz sıcaklarından hoşlanmayan elma, sert kışlara oldukça dayanıklıdır. Bu nedenle soğuk ılıman iklimlerde yetiştiriciliği yapılmalıdır.

Sonuç Olarak
Günümüzde kişisel bakım ve kozmetik sayfalarında da, sağlığa faydaları hakkında bu ağaç son dönemlerde popüler kategoriler içerisinde yer almaktadır. İçeriğinde barındırdığı yüksek vitamin içeriği insanların bu meyve hakkında detaylı bilgiler aradığı popüler sayfalar haline gelmiştir.
Sert iklimden kolay etkilenmeyen ve belli noktaya kadar sert iklimi tolere eden bir ağaçtır. Sipariş verilmesi durumunda tüplü fidanların gönderimi aynı gün yapılmaktadır. Bahçe ve arazileriniz için muhteşem tercihtir.

Meyve Fidanlarında Hangi Kategoriler Popüler
Genellikle yetiştiricilik yapılacak iklime göre popüler fidan ürünü değişkenlik gösteriyor. Kurumsal olarak hizmet veren adresimizde her iklim için popüler kategoriler ve popüler fidanlara ulaşabilirsiniz. Yukarıda yer alan arama bölümünü kullanarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Satış İşlemi ve Sonrası
Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kargo firmaları pandemi dönemi içerisinde aynı gün kargo yapılsa bile nadiren de olsa gecikmeler yaşanabilmektedir. Aşılı fidanlarımız yüksek bir hızla özel olarak hazırlanır. Hızlı kargo ile aynı gün size ulaştırılır.
Dilerseniz dikim ve diğer ürünler hakkında bilgi sahibi olmak için popüler fidanlarımıza göz atabilirsiniz. Aynı gün kargo kategoriler içerisinde yer almaz. Sizler sepete eklediğiniz her ürün hızlı bir şekilde satış işlemi sonrası gönderilir.

Yorum Ekle

Benzer Ürünler

Kaçırılmayacak Fırsatları İnceleyin


Teşekkürler
fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon