Fırsatları görmek için giriş yapın
ara

Şeftali Fidanı Summer Red, +120 cm, Saksıda

Tatlı ,Sulu ,İri
%19 İndirim 649,00 ₺ 525,00 ₺
  • Ağaçları yarı dik gelişen, erken meyveye yatan ve yüksek verimli bir çeşittir.
  • Meyveleri koyu kırmızı, yuvarlak, hafif basık, dayanıklı ve gösterişlidir. 
  • Kalibre AA, lezzeti çok iyi ve dengelidir.
  • Verimli ve iri kalibresi ile çok tercih edilmektedir.
  • Temmuz ortasında hasat edilir.
  • Gönderilen şeftali fidanlarımız 3 yaşlarındadır.
  • Gönderilen şeftali fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu +120 cm 'dir.
  • Şeftali fidanlarımız saksı içerisine yeni dikimi sağlanmış rootball fidanlardır.
  • Saksılı fidanlar 12 ay boyunca dikilebilirler.
  • Budamaları yapılmış olarak gönderilmektedir.
  • Etiketli ve aşılı fidanlardır.
  • Dikey taşımacılığa uygun özel kutusunda gönderilir.
  • Gönderilen şeftali fidanlarının tamamı sertifikalıdır. 
  • Fidanlığımız Virüs ve Nematod Ari Üretim Sertifikalıdır.
  • SKU: -13
  • Barkod: 130145
  • Stok:FI3361 Adet
•Gönderilen fidanlar kaç yaşındadır?
-Gönderilen meyve fidanlarımız 3 yaşlarındadır.

•Fidanlar saksı içerisinde mi gönderilmektedir?
-Sertifikalı meyve fidanlarımızın hepsi saksı içinde kök sistemi oturmuş bir şekilde gönderilmektedir.

•Gönderilen saksılı şeftali fidanının saksı üzerinde kalan boyu nedir?
-Gönderilen şeftali fidanlarının saksı üzerinde kalan boyu 120 cm 'dir.

• Gönderilen Summer Red Şeftali Fidanı'ın tozlayıcıya ihtiyacı var mıdır?
Summer Red Şeftali Fidanı kendine verimlidir.

• Gelen fidanları hemen dikmeli miyim? İstediğim zaman dikebilir miyim? Dikim yapmak için dikim mevsimini mi beklemem gerekli?
- Sertifikalı meyve fidanlarımız saksılı gönderildiği için istediğiniz zaman dikim yapabilirsiniz. Dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır bitkilerdir. 

• Summer Red Şeftali Fidanı kışları soğuk geçen bölgelere dikilebilir mi?
- Kışın sert geçtiği yörelerde Summer Red Şeftali Fidanı önerilmez. Don olayından etkilenebilir.

• Summer Red Şeftali Fidanını dikerken ve dikimden sonra kullanmam gereken gübreler var mıdır?
- Evet, tüm fidanları dikerken ve dikim yaptıktan sonra kullanmanızı önerdiğimiz gübreler vardır. Dikim sırasında işlenmiş keçi gübresini toprakla karıştırıp açtığınız çukura koymanız ve bu şekilde dikim yapmanız tavsiye edilir. Dikimden sonra ise bitkinin ihtiyacı olan azot, fosfor ve potasyumu karşılayabilmek için 15 - 30 günlük aralarla sadece 1 çay kaşığı kadar NPK 15-15-15 gübresini kullanmanız ve sonrasında bol sulama yapmanız önerilir.

•Aldığım fidanları diktikten kaç sene sonra meyve almaya başlayabilirim?
-Satın aldığınız saksılı şeftali fidanlarının hepsi 3 yaşındadırlar. Meyve fidanlarının geneli 4 yaş itibariyle meyve vermeye başlarlar. Dikiminizden bir yaz sonra tadımlık da olsa meyvelerinizi alabileceksiniz.

•Satın aldığım saksılı fidanları dikerken dikkat etmem gereken noktalar var mıdır?
-Dikim yapacağınız çukuru yaklaşık 80 cm olarak açmanızı tavsiye ederiz. Fidanı toprağa gömmeden önce açılan çukurun bir kısmı daha iyi bir toprakla doldurulur. Çukurun saksı boyuna kadar doldurulması yeterlidir. Toprak doldurulduktan sonra fidan çukura yerleştirilir ve etrafı toprak ile iyice kapatılır. Fidanın saksı boyu kadar bir derinliğe dikilmesi önemlidir. Daha derin çukurlara dikim yapmanızı tavsiye etmiyoruz bunun sebebi fidanın aşı noktasının toprağa değmemesinin gerektiğidir. Ayrıca gelen fidanı dikerken saksısından dikkatlice çıkarmanız gereklidir. Saksı içindeki toprağın dağılmaması ve kökün hava almaması önemlidir.

•Fidanlar kargo ile gönderilirken herhangi bir zarar görüyor mu? Saksılı fidanların ambalajı nasıl yapılıyor?
-Tüm siparişlerinizi anlaşmalı kargomuz olan Aras Kargo ile %65'e varan indirimle tüm Türkiye'ye gönderiyoruz. Almış olduğunuz fidanları fidan taşımacılığı için özel tasarlanmış kalın karton kutular içinde özenle yerleştirilerek gönderim yapıyoruz ve bu şekilde hiç bir zarar görmeden evinize kadar teslim ediliyorlar.


Yetiştirici Bilgileri

Üretim Miktarı; Ülkemiz yaklaşık 400.000 tonluk üretim miktarı ile şeftali üretiminde dünyada 6-7 sıralarda yer almaktadır. Son yıllarda yeni klon anaçlarının da  üretimde kullanımı  ile şeftali üretiminde  artış gözlenmektedir.

Toprak ve İklim İstekleri; Şeftali ve nektarinlerde ana dal ve gövdeleri - 20ºC’ye kadar dayanmakla birlikte erken ilkbaharda -2,,4 ºC de çiçekler zarar görürler. Genç meyveler çiçeklere göre donlara daha hassastır. Ege, Marmara, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 800 m rakıma kadar olan yerlerde şeftali yetiştirilebilir. Soğuklama istekleri 350-1300 saat arasında değişmektedir. Şeftali yetiştiriciliği için ağır olmayan, drenaj sorunu bulunmayan, kumlu-tınlı, alüvyal, PH’sı 6,5-7,5 arasında olan topraklar en uygun topraklardır.

Anaç Kullanımı; Şeftali ve nektarinlere bazı çeşitlere ait tohum çöğür anaçları, Nemaguard ve GF-305 gibi nematoda dayanıklı, tohum anaçları  kullanılmaktadır. Son yıllarda özellikle namatod sorunu olan ve aktif kireç oranının % 10 ‘un üzerinde olduğu topraklarda GF 677, GF 557, Gadaman, GN -15 ve GN -22 şeftali badem  melezi anaçlar kullanılmaktadır. Bu anaçlar kısıtlı sulama koşullarında gelişebildikleri gibi kök ur nematoduna da dayanıklıdır.

Ağır bünyeli topraklarda (su tutma kapasitesi % 70‘in üzerindeki topraklar) şeftali yetiştirilecekse Myrobalan 29-C, Marianna, Saint Julien-A MR.S- 2/5  erik  klon  anaçları ile erik şeftali melezi Citation klon anacı üzerine aşılı fidanlarla bahçeler tesis edilmelidir. Ancak bazı şeftali çeşitlerinde erikler üzerinde uyuşmazlık görülebilmektedir. Şeftali çöğürleri üzerinde 6x5m, 5x5m, GF 677 ve Gadaman şeftali badem anaçları üzerinde 5x4m, Myrobalan 29 C ve Saint Julien-A anaçları üzerinde 5x3m aralık ve mesafelerinde bahçe tesis edilmelidir.

Terbiye Sistemleri; Şeftalilerde açık vazo denen goble terbiye sistemi en yaygın olarak uygulanan sistemdir. Bunun dışında V, Y(tatura)  ve değişik doruk dallı terbiye sistemleri uygulanmaktadır. 

Önemli Şeftali Çeşitleri;  Erkenciden geççiye doğru önemli  çeşitleri, Francoise, Rich May, Springcrest, Maycrest, Royal Gem, Rich Lady, Blazing Gold, Redhaven, Glohaven, Red Globe, Rome Star,  Elagent Lady, J.H. Hale, Monreo,  Rio Oso Gem, Red Star. 

Önemli Nektarin Çeşitleri; May Glo, May Free, Big Bang  Silver King, Super Red, Armking, Adriana,  Silver Splended, Caldesi 2000, Big Top, Star Red Gold, Fantasia, Venus, Morsiani -51, Silver Late, Fairlane, Caldesi 85, Caldesi 2020. 

Hastalık  ve Zararlılar; Yaprak Bitleri, Kabuklu     Bitler,Akdeniz Meyve Sineği, Doğu Meyve Güvesi ve kök ur nemotodları önemli zararlılardır. Kök Kanseri, Külleme, Monilya, Yaprak Delen, Yaprak Kıvırcıklığı, Erik Cücelik Virüsü, Plum dwarf virüs) PDV, CNRV (Clorotic Necrotic Ring Spot Virüs ve Şarka Virüsü (PPV) önemli hastalıklar arasında  yer alır. 
Şeftali Fidanı
Severek tüketilen şeftali, hem bahçeleriniz de kokusuyla sizi etkileyecek, hem de içinde ki vitaminlerle sizi dinç tutacak.
Hobi amaçlı da tercih edilen şeftali fidanlarımız daha çok profesyonel üretim için tercih edilir.
İnternet adresimiz aracılığıyla en uygun fiyattan Şeftali fidanı siparişinizi verebilirsiniz.
 
Şeftali Ne Zaman Dikilir?
Şeftali fidanlarının dikim zamanları iklim özelliklerine göre değişkenlik gösterir.
Ilıman bölgelerde genellikle aralık ayından nisan ayına kadar süren dikimler soğuk ilkimler de ilkbahar aylarında yapılır.
 
Satışını Yaptığımız Şeftali Fidanları Hakkında Bazı Bilgiler
Şeftali fidanı için geçerli yaş ve diğer önemli bilgiler satılan ürün içeriğinde yer almaktadır.
Sertifikalı şeftali fidanlarımızın hepsi saksı içinde kökleri tutmuş bir şekilde gönderilmektedir.
Fidanlarımız için dikim mevsimini beklemenize gerek yoktur. 12 ay boyunca dikilmeye hazır formdadırlar. İstediğiniz zaman dikimini gerçekleştirebilirsiniz.
Şeftali ılıman iklim meyvesi olmasına rağmen her türlü değişik iklim şartlarına uyabilen bir meyvedir.
 
Fidanların Muhafazası Nasıl Yapılmalı?
Fidanınızın yaşamı boyunca aşı noktasının toprak üstü olmasına dikkat etmelisiniz. Açık kök fidanlar hemen dikilemeyecek ise dikim zamanına kadar mutlaka kökleri hava almayacak şekilde toprağa dikilmelidir.

Dikim İşlemi Nasıl Yapılmalı?
Dikim yapılacak çukurlar 80 cm olacak şekilde açılır. Açılan çukurun bir kısmına iyi toprak ilave edilir. Aşı noktasına dikkat edilerek dikim işlemi gerçekleştirilir.

Can Suyu Nasıl Verilir?
Su isteği en fazla olan bitkimize dikim işleminden sonra 15-20 litre can suyu verilir.
 
Dikim İşlemi Sonrasında Ne Yapmalı?
Yıl boyunca şeftali fidanınıza 4 kez toprak işlemesi yapmalısınız. Yaşadığınız bölgede yağışlar bittikten sonra 8-12 günlük aralarla ekim ayına kadar sulamalara devam edin. Hasadınızdan önce meyvelerin iri ve parlak olmasını sağlar.

Dikim Mesafesi Ne Kadar Olmalı?
Toprak yapısına ve kullanılan anaçlara göre mesafeler değişiklik gösterse de 5x5m 5x4 m aralıklarla dikim gerçekleştirilir.
 
Şeftali Fidanı Ne Zaman Meyve Verir?
Şeftali fidanlarımız 3 yaşından itibaren meyve verirler. Satın aldığınız meyve fidanlarımızın hepsi 3 yaşındadır. Fidan dikimi kurallarına uygun şekilde yapıldığı taktirde yeterli besini de almışsa dikiminizden bir yaz sonra tadımlık olarak meyvesini alabilirsiniz.

Evde Şeftali Fidanı Yetiştiriciliği Yapılabilir mi?
Soğuklama isteğini ve ışık alma isteğini karşılayabildiğiniz taktirde yetiştirebilirsiniz. Bunun için kışı soğuk geçen bölgedeyseniz eğer 1 ay dışarda bakımına devam etmeniz yeterlidir. Yaşadığınız bölge kışın ılıman bir iklime sahipse fidanınızı 2 ay dışarıda muhafaza etmeniz isteğini karşılayacaktır.
 
Hangi İklimlerde Yetiştiriciliği Yapılır?
Şeftali kış mevsiminde -10 derece'nin altına düşmeyen tüm bölgelerde yetişir. Değişik iklim koşullarına karşı adaptasyonu çok yüksektir.
 
Sonuç Olarak
Günümüzde kişisel bakım ve kozmetik sayfalarında da, sağlığa faydaları hakkında bu ağaç son dönemlerde popüler kategoriler içerisinde yer almaktadır. İçeriğinde barındırdığı yüksek vitamin içeriği insanların bu meyve hakkında detaylı bilgiler aradığı popüler sayfalar haline gelmiştir.
Sert iklimden kolay etkilenmeyen ve belli noktaya kadar sert iklimi tolere eden bir ağaçtır. Sipariş verilmesi durumunda tüplü fidanların gönderimi aynı gün yapılmaktadır. Bahçe ve arazileriniz için muhteşem tercihtir.

Meyve Fidanlarında Hangi Kategoriler Popüler
Genellikle yetiştiricilik yapılacak iklime göre popüler fidan ürünü değişkenlik gösteriyor. Kurumsal olarak hizmet veren adresimizde her iklim için popüler kategoriler ve popüler fidanlara ulaşabilirsiniz. Yukarıda yer alan arama bölümünü kullanarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Satış İşlemi ve Sonrası
Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Kargo firmaları pandemi dönemi içerisinde aynı gün kargo yapılsa bile nadiren de olsa gecikmeler yaşanabilmektedir. Aşılı fidanlarımız yüksek bir hızla özel olarak hazırlanır. Hızlı kargo ile aynı gün size ulaştırılır.
Dilerseniz dikim ve diğer ürünler hakkında bilgi sahibi olmak için popüler fidanlarımıza göz atabilirsiniz. Aynı gün kargo kategoriler içerisinde yer almaz. Sizler sepete eklediğiniz her ürün hızlı bir şekilde satış işlemi sonrası gönderilir.

Yorum Ekle

Benzer Ürünler

Kaçırılmayacak Fırsatları İnceleyin


Teşekkürler
fidan istanbul whatsapp
fidan istanbul loading icon